Jucator al echipei FC Barcelona, Ronaldinho castiga anual din contractele de publicitate zece milioane de euro, suma din care clubului spaniol nu ii revine nici un procent, informeaza cotidianul "El Periodico".

Potrivit sursei citate, gruparea din Barcelona a dorit ca in noul contract al fotbalistului brazilian sa fie inclusa o clauza conform careia clubului sa-i revina 28 la suta din veniturile obtinute de Ronaldinho din contractele de publicitate semnate incepand cu aceasta vara, insa jucatorul nu a fost de acord. "Spre deosebire de alte cluburi (de exemplu, Real Madrid primeste 50 la suta din veniturile obtinute din publicitate de vedetele sale Beckham, Ronaldo, Zidane si Robinho), Barcelona nu va obtine nimic din contractele de publicitate ale lui Ronaldinho", noteaza "El Periodico".

"El Periodico" mai noteaza ca, desi nu a reusit sa obtina o parte din drepturile de publicitate ale lui Ronaldinho, FC Barcelona poate profita de serviciile brazilianului in alt mod: folosindu-i imaginea pentru organizarea unor meciuri amicale. "De exemplu, amicalul cu AS Saint Etienne nu ar fi existat fara Ronaldinho. Insa, gratie unei suspendari rezultate in urma cartonasului primit in finala Cupei Confederatiilor, jucatorul nu va evolua in meciul Brazilia-Chile, de duminica, iar Barcelona va castiga 600.000 de euro pentru participarea la partida cu Saint Etienne, desi din lot lipsesc noua internationali", adauga jurnalul spaniol.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.