Intoarcerea Catalinei Ponor si a Danei Sofronie la clubul constantean, care le-a lansat in marea performanta, pare sa fi readus, in acest moment, vointa si speranta fetelor noastre de aur in castigarea nationalelor si mondialelor.

Desi obosita si marcata de cele intamplate, Catalina a inceput, imediat dupa sosirea acasa, antrenamentele, cu ore intregi de alergari pe malul marii. Pentru a-i asigura triplei campioane olimpice un (prim) interval de relaxare, Stanei aranjase o iesire in larg, la bordul "Corsarului" sau. Nu s-a putut. Marea era plina de "berbecuti" infuriati, asa incat croaziera de bun venit a fost inlocuita cu o partida de jogging si ionizare pe saturate. Ieri, federatia a anuntat ca trimite la clubul constantean o barna nou-nouta, achizitionata special pentru antrenamentele Catalinei. Solul si barna sunt, de altfel, acum, prioritatile ei pentru campionatele care bat la usa. I se alatura de astazi, doar in prima parte a zilei, si Dana Sofronie.

Matei Stanei a plecat din tara in 1986 si, timp de patru ani, a lucrat in Germania si Grecia. "Dupa Revolutie, in 1990", povesteste Matei Stanei, "m-am intors acasa. Am fost chemat sa ma angajez din nou la Clubul Sportiv Farul si am inceput selectia, chiar in 1990. Atunci a venit la selectie si Catalina, adusa de manuta de bunica ei. Avea 4 ani. Din 200 de copii au ramas, in prima faza, 30, dupa un an si jumatate 16, iar dupa doi ani, 10. Iar prin '95-'96 mai ramasesera doar 7 fete. Si toate au fost campioane nationale pe echipe, tot timpul, la toate categoriile. Eu am un sistem de pregatire mai aparte", spune Stanei.

Sportivele antrenate de Matei Stanei spun ca au ales "chinul" performantei fiindca "la vremea noastra" aveau niste modele de urmat. Toate visau, in anii '90, sa ajunga "ca Nadia Comaneci". Copii fiind, n-aveau habar de "puterea banilor" ori de "glorie de vitrina". In inima lor sperau ca, oricat de greu ar fi drumul pana acolo, sa ajunga intr-o buna zi sa "invinga zburand" barna si paralelele, si sa fie reginele absolute ale solului, "la fel ca Nadia". Catalina a reusit "aproape tot" si ea poate deveni, neabdicand, impreuna cu Dana, model pentru gimnastele care viseaza sa fie pe culmi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.