De la anul vom avea 18 echipe in Divizia A. "E sistemul care ne-a calificat de atitea ori la Mondiale si Europene", graia cineva. "Se cistiga inca doua orase cu echipa de primul esalon", rostea altul. De multe lucruri duc lipsa cei autointitulati "oameni de fotbal", dar de inconstienta si umor in nici un caz. Dintre cele 16 actuale divizionare A cel putin o treime fac figuratie. Plutonul e deschis de bravele nou promovate Jiul, Vasluiul si Pandurii.

Aseara, in Ghencea a venit Otelul. Galeria echipei de la Dunare, alcatuita din vreo 50 de insi si o toba, a ajuns pe stadion prin minutul 10, cind era deja 1-0 pentru Steaua. Trupa lui Sunda, desi s-a prezentat la ora de start, a aparut prima oara in joc prin minutul 40, cind Viorel Tanase a executat o lovitura libera bilbiita de Hamutovski si cind Steaua facuse de multa vreme 2-0. Din minutul 20 de fapt, lucru care nu l-a impiedicat pe Aurel Sunda sa ameninte, vorba vine, poarta ros-albastrilor, cu un singur jucator, Bogdan Aldea, care n-a facut toata seara decit sa alerge ca o oaie ratacita printre Radoi si Ghionea.

Folosind o expresie tocita si celebra, puteam spune ca Steaua a facut contra Otelului o "repetitie utila". Pentru Valerenga, pentru meciurile viitoare? Prima varianta cade, fiindca la Oslo va fi altceva. Cade si cea de-a doua, fiindca in proxima etapa ros-albastrii vor juca la Tirgu Jiu in fata unei echipe cu nimic mai vioaie decit Masa Tacerii. A fost mai degraba o plimbare de seara.

Sotia si copiii lui Protasov au fost la meci

Sotia antrenorului Oleg Protasov a fost prezenta aseara in Ghencea la meci, pe care l-a urmarit de la masa presei alaturi de cei doi baieti ai lor. Aceasta este prima data cind partenera tehnicianului se afla in Romania de cind ucreaineanul a fost numit pe banca tehnica a Stelei. Consoarta lui Protasov locuieste in Grecia, la Atena, acolo unde copiii studiaza. / Dan Udrea

Bataie intre galeriile Stelei!

Inaintea meciului de aseara au avut loc incidente violente intre suporterii din galeria condusa de Gheorghe Mustata si cei din Peluza Sud, aripa dura a ultrasilor, acestia din urma fiind agresati fizic si alungati de la stadion! Cei din Peluza Nord sustin ca e vorba de o razbunare dupa ce in deplasarea de la Timisoara au fost conflicte de aceeasi natura. Aseara, galeria Stelei n-a contestat conducerea, echipa sau pe Protasov, afisind un singur banner: "Inca un obiectiv ratat. Nici un vinovat?".

Dica, Ghionea si Oprita la "nationala"

Steaua are trei fotbalisti in lotul alcatuit de Victor Piturca in vederea meciului cu Cehia din preliminariile CM 2006, programat simbata, la Constanta. Acestia sint Nicolae Dica, Sorin Ghionea si Daniel Oprita, care vor intra de astazi in cantonament, la Hotel Rex din Mamaia, alaturi de alti 11 jucatori din campionatul intren si 8 "stranieri".

Lotul complet: Lobont, G. Curca - Contra, Badoi, Tamas, Iencsi, Chivu, Ghionea, Rat, Pascovici - Fl. Petre, T. Balan, Cocis, D. Munteanu, Codrea, Ov. Petre, G. Coman, Dica - Mutu, G. Bucur, Mazilu, Oprita.

Radoi si-a cerut scuze public

Inainte de startul meciului din Ghencea, galeria ros-albastrilor a scandat insistent numele lui Mirel Radoi, cel care a gafat de trei ori la Trondheim. Crainicul stadionului Steaua a transmis si un mesaj din partea capitanului la statia de amplificare: "Imi cer scuze pentru acele greseli! Voi ramine in Ghencea pentru ca vreau sa cistig cit mai multe trofee".

"Inca un obiectiv ratat, nici un vinovat?"

Desi nu au scandat impotriva conducerii, galeria stelista a tinut sa taxeze esecul ros-albastrilor cu Rosenborg, din preliminariile Ligii Campionilor. Inaintea startului meciului, suporterii au afisat un banner pe care scria: "Inca un obiectiv ratat. Nici un vinovat?". Au fost si mesaje de sustinere: "Pentru noi intotdeauna veti fi invingatori". Dinamovistul Borcea a fost injurat copios pentru ca a declarat: "M-ar fi durut inima daca Steaua s-ar fi calificat".

Dica si Ghionea, in lotul pentru Cehia

Steaua are doar doi fotbalisti in lotul alcatuit de Victor Piturca in vederea meciului cu Cehia din preliminariile CM 2006, programat simbata, la Constanta. Acestia sint Nicolae Dica si Sorin Ghionea, care vor intra de astazi in cantonament, la Hotel Rex din Mamaia, alaturi de alti 11 jucatori din campionatul intren si 8 "stranieri". Lotul complet: Lobont, G. Curca - Contra, Badoi, Tamas, Iencsi, Chivu, Ghionea, Rat, Pascovici - Fl. Petre, T. Balan, Cocis, D. Munteanu, Codrea, Ov. Petre, G. Coman, Dica - Mutu, G. Bucur, Mazilu.

ADVERSARI / Valerenga - Bodo Glimt 2-1
Inca o victorie

Valerenga a reusit aseara a sasea victorie in ultimele 7 etape in Norvegia. Adversarul Stelei din turul I al Cupei UEFA a invins (2-1) pe penultima clasata, Bodo Glimt. Oaspetii au deschis scorul prin Brattbakk (46), dar Gashi (68) si Waehler (77) au intors rezultatul. Valerenga a ajuns la un punct de liderul Start si are un meci mai putin. Antrenorul Rekdal a folosit formatia: Arason - Brocken, R. Johnsen (31 Muri), Waehler - Ishizaki, Gashi, T. Holm (46 Skiri), Mabizela, Hoset (53 F. Holm) - Berre, Iversen.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.