La Casa Fotbalului, incompetenta a inceput sa dea pe dinafara. Imposibila calificare la CM de anul viitor din Germania nu a schimbat nici pe departe comportamentul arogant al celor care conduc destinele fotbalului romanesc. Printre cauzele ratarii participarii la Mondiale s-a strecurat inca una: lipsa amicalelor, Nationala reusind performanta sa dispute un singur astfel de joc in opt luni!

Relatii inexistente de colaborare

Intotdeauna presedintele Federatiei s-a laudat cu un bun manageriat. "Am facut totul pentru echipa nationala. Am adus bani. Am perfectat amicale. Am oferit toate conditiile pentru performanta", se lauda acum ceva timp Mircea Sandu. O data cu anuntata sa demisie, presedintele si-a luat mana de pe echipa nationala si se intrevede chiar o bataie de joc in toata regula, intrucat Piturca, din cate se pare, este de acord cu politica federala. In schimb, la capitolul cheltuieli, "potul" a crescut, Mircea Sandu aruncand cu bani in stanga si-n dreapta pe chartere, inchirieri de stadioane si alte alea, cand foarte bine putea, daca voia cu adevarat, sa rezolve problema Stadionului National "Lia Manoliu" inca de la partida de pomina cu Danemarca, atunci cand a avut in mana o oferta de 200.000 de dolari pentru instalarea unei suprafete artificiale.

De altfel, numai organizarea partidelor cu Cehia va costa 80.000 de euro, cifra oficiala, desi unele surse spun ca ar fi vorba de peste 120.000 de euro. In plus, presedintele FRF a scazut deliberat numarul amicalelor, intrucat, in asemenea conjuncturi contabile, depasea bugetul federal. Chiar si pretentiile sale de calificare au scazut exponential, finalul mandatului sau oferindu-i o lejeritate mentala care s-ar exprima cam asa: "Ce ma mai intereseaza? Oricum plec!".

Intentionalitatea actiunilor mai-marelui de la FRF este evidenta daca ne gandim ca el s-a laudat intotdeauna cu relatiile de amicitie cu presedintii altor federatii, iar contactarea de amicale nu a fost vreodata o problema. Acum, insa, aceste relatii par disparute pentru totdeauna. Cine sufera? Echipa nationala si chiar Piturca, pentru ca pana la urma toate se vor sparge in capul sau!

Puiu, mai iubit decat Piti

Luand la bani marunti jocurile amicale din ultimii patru ani, observam ca in "epoca Iordanescu", Mircea Sandu a perfectat multe jocuri de acest fel si cu echipe medii sau chiar "tari". Prietenia Sandu - Iordanescu, probata si prin prelungirea contractului de antrenor dupa ratarea calificarii la Europenele din Portugalia 2004, ne-a oferit o imagine a aliantei de nezdruncinat ce carmuia destinele echipei nationale. Acum, desi Piturca i-a luat apararea presedintelui, eforturile federale par "firimituri" aruncate spre a lua fata detractorilor. Indiferenta lui Mircea Sandu fata de viitorul echipei reprezentative a atins cota de nesimtire, intrucat valoarea unei echipe, si asa in reconstructie, o poti proba doar in numeroase jocuri de verificare, si nu prin miute la Saftica sau Izvorani!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.