In 2005, se va transforma in societate pe actiuni doar S.C. Dinamo 2001 S.R.L., societate infiintata acum trei ani ca sa se ocupe de marketing si publicitate * Pana in acest moment se cunosc noua actionari, Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Vasile Turcu, Vladimir Cohn, Bagher Karimzadeh, Petre Badea, Constantin Toma si FC Dinamo, care vor primi cate 10%, restul de zece procente urmand a fi impartit intre oamenii de afaceri dispusi sa investeasca in echipa * Nicolae Badea spune ca nu exista nici o legatura intre alegerea lui Traian Basescu si decizia luata de conducerea clubului

Anuntata inca de la inceputul acestui an, transformarea clubului de fotbal Dinamo in societate pe actiuni va avea loc. Doar ca, spun surse din cadrul clubului, "nu asa de repede pe cat se crede". Miercuri seara, la capatul unei sedinte de cateva ore, sefii gruparii din Stefan cel Mare au hotarat ca este momentul ca echipa de fotbal sa emita titluri de credit pentru a asigura o finantare cat mai consistenta a echipei de fotbal.

Astfel, in ianuarie 2004, FC Dinamo, o organizatie non-profit, va lansa pe piata titluri de credit care pot fi achizitionate de oricine, chiar si de Gigi Becali sau George Copos. Aceasta nu inseamna, insa, ca acestia vor deveni actionari la FC Dinamo. Potrivit comunicatului dat de clubul Dinamo, la inceputul anului viitor S.C. Dinamo 2001 S.R.L., o societate infiintata acum trei ani ca sa se ocupe de marketing si publicitate, va fi transformata in societate pe actiuni. "S.C. Dinamo 2001 S.R.L. infiintata acum trei ani ca sa se ocupe de marketing si publicitate, societate care are un singur asociat, FC Dinamo, va fi transformata in societate pe actiuni", a spus Nicolae Badea, "pentru ca peste doi ani, cand emisiunea de titluri de credit va ajunge la maturitate, este posibil ca cei care au investit in Dinamo sa nu vrea bani, ci actiuni.

Abia atunci se poate spune ca echipa de fotbal va fi o societate pe actiuni. Este adevarat, insa, ca nu oricine poate fi actionar la Dinamo. Toti oamenii de afaceri sunt liberi sa cumpere titluri de credit, daca vor considera ca este o afacere mai buna sa investeasca la Dinamo decat la o banca, dar numai Consiliul Director va decide cine poate sa detina actiuni la viitoarea societate comerciala". Cu alte cuvinte, la inceputul anului viitor oricine doreste poate sa investeasca in Dinamo, dar actionari vor deveni, peste doi ani, doar cei agreati de conducerea clubului.

In privinta viitorilor actionari la S.C. Dinamo 2001 S.A., in acest moment sunt opt oameni de afaceri, Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Vasile Turcu, Vladimir Cohn, Bagher Karimzadeh, Petre Badea si Constantin Toma, care sunt alaturi de echipa de multi ani si au investit in ea, si care vor primi cate zece procente. Apoi, alte zece procente vor ramane in administrarea FC Dinamo, in vreme ce restul de zece procente va fi achizitionat de alti oameni de afaceri doritori sa investeasca in acest SA. In privinta sumei pe care acestia vor fi obligati sa o verse in contul societatii, surse din cadrul gruparii spun ca este vorba de cate un milion de dolari de fiecare actionar, dar aceasta suma nu a fost recunoscuta oficial.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.