Forul european va analiza astazi manifestarile rasiste din Ghencea, de la returul cu Shelbourne. Aflati la primul incident international de acest gen, oficialii din Ghencea spera sa scape doar cu o amenda.

Dupa manifestarile rasiste de la returul cu Shelbourne, din al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, Steaua poate avea parte de surprize neplacute din partea UEFA, care judeca astazi cazurile de acest fel inregistrate in cupele europene. "Am primit un raport al arbitrului privind insultele rasiste din timpul meciului de la Bucuresti si acest lucru va fi analizat in cadrul viitoarei reuniuni UEFA", a precizat purtatorul de cuvint al forului european, imediat dupa partida contra irlandezilor. Conform regulamentelor, UEFA poate sanctiona Steaua doar cu un avertisment, dar poate si sa suspende terenul din Ghencea.

Steaua n-are aparare

Nici un membru din conducerea Stelei nu va fi prezent, astazi, la Nyon, la sedinta in care va fi discutat cazul gruparii din Ghencea. "Nu vom avea nici un fel de aparare. UEFA nu te invita la astfel de sedinte. Judeca pe baza raportului si apoi iti comunica decizia. Nu putem decit sa asteptam", ne-a declarat, ieri, Valeriu Argaseala. Oficialul "ros-albastru" a precizat insa ca sansele ca elevii lui Protasov sa joace fara spectatori urmatorul meci din cupele europene sint minime: "Observatorul a scris in raport ca a fost vorba de un incident izolat. Plus ca sintem la prima abatere. Vom primi un avertisment sau o amenda. Exista si riscul unei suspendari, dar este minim".

Infratiti cu TSKA Sofia

Steaua poate scapa cu o pedeapsa mai usoara, ajutata de TSKA Sofia, care se pare ca va lua "potul" cel mare de la UEFA, dupa ce victima manifestarilor rasiste a fost chiar din echipa detinatoare a trofeului Ligii Campionilor. Astfel, in prima mansa a intilnirii dintre Liverpool si TSKA Sofia, disputata in Bulgaria, Djibril Cisse a fost tinta suporterilor de la Sud de Dunare. In plus, forul european va sanctiona gruparea din Sofia si pentru tortele aprinse de fani in timpul aceluiasi meci.

"Nu conteaza daca pierzi cu Steaua sau cu Alba-Iulia"

Dupa ce au fost invinsi la Bacau, timisorenii nu mai considera a fi o tragedie daca ar pierde cu Steaua. "O infringere n-ar insemna nimic deosebit. Ca pierdem cu Steaua sau cu Alba- Iulia, are mai putina importanta, conteaza doar ca ai pierdut", a precizat Caramarin, care se bazeaza pe sprijinul suporterilor pentru a invinge echipa din Ghencea: "E normal ca, la atmosfera care este aici, stelistii sa creada ca ii asteapta infernul la Timisoara. La felul cum ne-au incurajat suporterii pina acum, banuiesc ca au motive de ingrijorare".

Pe de alta parte, capitanul lui Poli, Moldovan, a parut putin dezinteresat de partida cu Steaua: "Nu e nici o tragedie sa pierzi un meci. Tragedie a fost cu avionul ala care a cazut... Pina la urma, e doar un sport, e fotbal! Atita amploare se da si atit tam-tam se face doar pentru un sport! Eu incerc, cind intru pe teren, sa joc si nimic mai mult". Fostul "canar" a tinut sa-i tempereze si pe suporteri: "Eu spun ca avem nevoie de rabdare. Daca suporterii inteleg acest lucru, e foarte bine, daca nu, asta este".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.