Din cauza ploii care a cazut fara oprire peste Sibiu, trialul pentru nationala etniei a fost reprogramat. Nici trofeul cu care va fi recompensata campioana europeana nu este gata, bulibasele asteptind echipa inainte sa doneze "cocoseii".

Cei mai buni fotbalisti ai etniei rome mai au de asteptat inca o saptamina ca sa demonstreze ca merita sa prinda un loc in prima reprezentativa. Conditiile meteorologice neprielnice i-au facut pe cei 100 de romi veniti la Sibiu din toate colturile tarii pentru a participa la trialul pentru nationala etniei sa se intoarca. "Am mutat preselectia de pe o zi pe alta, dar nu s-a putut face nimic, apoi cei care au venit nu au mai putut sta si am hotarit sa mutam actiunea pe 13 august, simbata viitoare, tot pe stadionul Vointa", spune Florin Cioaba, regele romilor. Pina atunci cu ajutor avizat, Comitetul de Organizare al Campionatului European de fotbal rezervat romilor lucreaza la regulamentul competitiei ce va alinia la start peste 12 tari participante.

Trofeul asteapta donatii

In faza de proiect se afla si trofeul intrecerii, care va fi facut din aur masiv, pentru care fiecare membru al comunitatii va dona cite o moneda. Deocamdata acestia asteapta prezentarea oficiala a nationalei lor pentru a sti sigur in ce investesc.

"Nu am inceput inca sa adunam monedele pentru ca toti vor sa vada echipa, sa-i cunoasca pe jucatori, sa stie ca-i un lucru serios", afirma Cioaba.

Amical pe Bega

Pentru a infirma supozitiile celor care se indoiesc de bunele intentii ale regelui Cioaba, acesta se va intilni joi la Timisoara cu reprezentantul romilor din Iugoslavia, caruia ii va propune un amical intre reprezentativele celor doua tari. "Vrem sa disputam meciul amical, care ne va arata cit de pregatita este echipa noastra, la Timisoara, pentru ca ar fi mai convenabil pentru ambele echipe, dar mai ales pentru ca acolo este un public fenomenal", spune acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.