Stelistii sint la doar un pas de grupele Ligii, dupa ce naivii irlandezi le-au facut cadou aseara doua goluri. Lume relativ putina aseara pe Ghencea, dar plina de nervi. Chiar in starul partidei, fanii de la peluza a II-a s-au incaierat cu jandarmii, iar irascibilitatea parca s-a transmis si pe gazon, unde Dica si Rogers s-au pocnit reciproc si au scapat repede de canicula, bataia continuind pe tunelul de acces la vestiare. In minutul 13, Hamutovski a respins greu o minge expediata de irlandezi, iar Radoi, incercind sa degajeze, a lovit gresit balonul, izbind bara

Lume relativ putina aseara pe Ghencea, dar plina de nervi. Chiar in starul partidei, fanii de la peluza a II-a s-au incaierat cu jandarmii, iar irascibilitatea parca s-a transmis si pe gazon, unde Dica si Rogers s-au pocnit reciproc si au scapat repede de canicula (4).

Rarefierea componentelor celor doua echipe n-a aerisit jocul Stelei, astfel ca prima mare ocazie de gol a aparut in careul lui Hamutovschi (13), atunci cind Radoi a sutat cu sete in stilpul propriei porti! Cu transpiratia inghetata pe sira spinarii, elevii lui Protasov au realizat ca nu e de gluma si au dat drumul la morisca de pase ce i-au facut celebri.

La capatul unei asemenea faze, Nicolita (18) a adus bucuria pe stadion, ajutat si de devierea nefericita a unui adversar. La 10 minute dupa, Crawley a uitat ce tricou imbraca si l-a servit perfect pe Iacob in careul mic al irlandezilor, "Jancker" inscriind unul dintre cele mai usoare goluri din cariera. Nu s-a intrat insa cu 2-0 la pauza, intrucit Baciu si Ghionea au facut filaj la Jason Byrne (38), iar "decarul" lui Shelbourne a sters zimbetul larg de pe chipul lui Gigi Becali.

Ultimele emotii s-au risipit tot cu ajutorul unui "dusman". Invidios pe performanta lui Crawley, goalkeeper-ul Delaney a "barbierit" o minge la 16 metri, numai bine pentru Dinita sa marcheze in poarta goala (61). Finalul a fost calm, intreg stadionul visind deja la confruntarile cu granzii Europei.

Iacob a vomitat in pauza

Desi a marcat golul de 2-0, atacantul Victoras Iacob a fost schimbat la pauza cu Dinita. Oleg Protasov a explicat la final de ce a recurs la aceasta inlocuire. "Iacob a jucat cu febra, avind 39 de grade, si in pauza a si vomitat. Am fost nevoit sa-l schimb", a declarat antrenorul ucrainean. Dupa ce a iesit de la vestiare, Iacob a spus ca "ma simt destul de rau, dar sint fericit pentru calificare. Am avut emotii la inceputul meciului, insa ne-am impus clar". / Dan Udrea

"Protasov ne-a spus inaintea meciului ca infringerea cu Dinamo din Supercupa va fi cel mai bun medicament pentru urmatorul meci si iata ca a avut dreptate"
Florin Lovin

"Pe linga calificare, am facut si spectacol in seara asta. A fost un meci epuizant, dar ne vom reface pina miercurea viitoare, cind vom juca impotriva lui Rosenborg"
George Ogararu

"A fost un meci greu in primele 5 minute, apoi am dominat, pentru ca Shelbourne este o echipa cu un stil rudimentar. Jucatorii nu stiu decit sa intre cu crampoanele, sint lipsiti de fair-play"
Mihai Nesu

S-a cintat imnul Champions League

Inainte de inceperea jocului, spectatorii prezenti pe stadionul din Ghencea au putut asculta acordurile imnului Ligii Campionilor, acompaniind melodia cu aplauze frenetice. Dupa pauza, repertoriul a fost schimbat, antrenorului Oleg Protasov fiindu-i dedicata piesa "Kazacioc".

MM huiduit de suporteri

Presedintele Stelei, Mihai Stoica, si-a facut aparitia pe gazonul stadionului din Ghencea in acelasi timp cu formatia vizitatoare. Semn ca episodul cu lovirea suporterului la partida cu CFR Cluj nu a fost uitat de fanii stelisti, MM a fost intimpinat cu huiduieli copioase de intreg stadionul. Faptul a generat nedumerire in rindul jucatorilor lui Shelbourne, care au crezut ca apostrofarile le erau adresate lor.

Nesu a jucat accidentat

Desi in dimineata zilei de ieri schiopata vizibil, ca urmare a unei accidentari din Supercupa, tinarul Mihai Nesu a fost trimis totusi in primul unsprezece de antrenorul Stelei, deoarece nu exista inlocuitor pe postul sau, Petre Marin fiind in continuare indisponibil. Pentru a putea evolua aseara, Nesu a avut nevoie de infiltratii la glezna piciorului drept. Paraschiv nu a putut fi recuperat, la inchidere jucind aseara Mirel Radoi.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.