CFR Cluj a reusit aseara o noua performanta istorica, eliminand formatia franceza AS Saint-Etienne, in turul trei al Cupei UEFA - Intertoto. Elevii lui Dorinel Munteanu au dat lovitura pe stadionul "Geoffroy Guichard", remizand (2-2) cu echipa care a cucerit cele mai multe titluri in Franta (10). Acum o saptamana, in cartierul Gruia, scorul a fost egal, 1-1. In mai putin de trei saptamani, CFR Cluj a eliminat doua formatii celebre din Spania si Franta (Athletic Bilbao si AS Saint-Etienne), performanta la care microbistii romani n-au visat de mult.

Jucatorul decisiv al clujenilor a fost din nou atacantul Cosmin Tilinca. El a marcat golul calificarii in minutul 65, dupa o faza incredibila. Oncica a sutat de la 25 de metri, mingea a lovit transversala, a revenit in teren, iar Tilinca a sutat cu sete.

Atacantul clujean si-a reconfirmat statutul de golgeter al ardelenilor in Cupa UEFA-Intertoto, ajungand la sase reusite in sase meciuri.

Clujenii au facut o prima repriza memorabila. Timp de 45 de minute, "feroviarii" au blocat toate actiunile gazdelor, care n-au reusit nici un sut pe spatiul portii!
Cea mai incinsa faza a primei reprize s-a petrecut in minutul 23. Arbitrul Rodomonti a dictat penalty pentru oaspeti si l-a eliminat pe Ilunga, pentru ca a blocat mingea cu mana in careu. Penalty-ul a fost transformat cu siguranta de Cristian Coroian.

Primul sfert de ora al reprizei secunde a fost chinuitor pentru romani. Sable a egalat pentru gazde, iar fundasul Csaba Balint, debutant in tricoul "visiniilor", a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.
In semifinale, ardelenii vor intalni formatia lituaniana Zalghiris Vilnius. Meciurile se vor desfasura pe 27 iulie si 3 august. Daca vor trece de baltici, "feroviarii" vor juca una dintre cele trei finale ale competitiei. In cazul in care vor castiga si una dintre aceste finale, clujenii vor accede in turul intai al Cupei UEFA.

St. Etienne - CFR Cluj 2-2

Marcatori: Sable (51), Dabo (90+3)/Coroian (24 - din penalty), Tilinca (65)

St. Etienne: Janot 4 - Perquis 4, Hognon 5, Yahia 5
(46, Dabo 6), Ilunga 4 - Sable 6, Zokora 6, Hallebuyck 5 (76, Mazure) - Feindouno 4, Piquionne 5, Mendy 5
(46, Sakho 5).
Antrenor: Elie Baup

CFR Cluj: Turcas 7 - Balint 5, Jula 8, Milosevici 6, Vasiie 5 (20, Miclaus 6) - Minteuan 5, Coroian 7 (72, Mijin 6),
D. Munteanu 8, Cr. Turcu 6 (55, Oncica 7) - Anca 7, Tilinca 8
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: "Geoffroy Guichard"; Spectatori: 40.000;
Arbitri: Pasquale Rodomonti 7 - Andrea Consolo 7, Francesco Milardi 7 (toti din Italia)


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.