Vezi ce echipe figureaza in Top 10 si care este clubul de fotbal cu cele mai mari incasari din lume.

Criza economica a avut efecte reduse asupra celor mai bogate 20 de cluburi din lume, potrivit datelor prezentate in ultima editie a Deloitte Football Money League, citate de Wall-Street.ro.

Locul 10: AC Milan

AC Milan a pierdut trei pozitii fata de anul trecut si ocupa locul 10, cu venituri anuale de 196,5.

Potrivit Deloitte, criza economica a avut efecte reduse asupra celor mai bogate 20 de cluburi din lume, ale caror venituri au urcat in 2008-2009 atingand 3,9 miliarde de euro.

Locul 9: Internazionale Milano

Clubul milanez la care activeaza fundasul roman Cristi Chivu ocupa locul 9, cu venituri de 196,5 milioane de euro.

Chiar daca pe ansamblu cresterea primelor 20 de cluburi a incetinit fata de anii anteriori, majoritatea au inregistrat venituri mai mari in moneda locala, in sezonul 2008/2009.

Locul 8: Juventus

Clubul din Torino ocupa locul 8, cu o avere de 203,2 milioane de euro.

„Avem incredere ca marile cluburi de fotbal sunt bine pozitionate pentru a se confrunta cu provocarile unui mediul economic dificil. Sprijinul sustinut si devotat al bazei de suporteri, capacitatea de a atrage audiente foarte mari, precum si interesul crescut al partenerilor din zona corporate reprezinta factori importanti pentru stimularea veniturilor. Performanta din 2008/2009 sustine aceasta ipoteza. Totusi vom afla abia la sfarsitul sezonului in curs care este impactul concret asupra veniturilor cluburilor”, spun consultantii Deloitte.

Locul 7: Liverpool

Liverpool ocupa locul al saptelea, cu venituri de 217 milioane de euro.

"Problemele financiare intampinate la cel mai inalt nivel provin, dupa toate probabilitatile, dintr-o proasta gestionare, dintr-un control insuficient asupra cheltuielilor sau mai degraba din lipsa de credit decat din absenta unei piete in crestere", a comentat Dan Jones de la Deloitte.

Click aici pentru a vedea ce alte cluburi italiene figureaza in Top 10 si care este clubul de fotbal cu cele mai mari incasari din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.