CFR Cluj a trecut pe langa victorie in meciul cu francezii de la Saint-Etienne

CFR Cluj a obtinut o remiza neasteptata in meciul disputat ieri pe teren propriu, in fata cunoscutei grupari franceze AS Saint-Etienne: 1-1. Partida, contand pentru prima mansa din turul trei al Cupei UEFA-Intertoto, ar fi putut aduce un nou succes istoric trupei antrenate de Dorinel Munteanu. "Verzii" au jucat cu echipa de baza, dar "feroviarii" nu s-au speriat de faima adversarilor. "Munti" a fost "tradat" de atacantul Adrian Anca (golgeterul echipei din sezonul trecut), care a ratat ieri din toate pozitiile, inclusiv de la punctul cu var.

Ghinionistul

"Feroviarii" au deschis scorul prin Cosmin Tilinca, in minutul 8. Dorinel Munteanu a executat un corner de pe partea dreapta, Adrian Anca a deviat cu capul in bara, iar Tilinca a reluat din apropiere in poarta. Tilinca este golgeterul clujenilor in aceasta campanie europeana, cu cinci reusite (trei cu FC Vetra, unul cu Athletic Bilbao si unul cu Saint-Etienne).

In minutul 16, arbitrul a dictat penalty pentru CFR, la un fault comis de Hognon asupra lui Anca. Lovitura de pedeapsa a fost executata slab, pe centrul portii, de acelasi Adrian Anca, iar portarul Janot a retinut fara probleme. Blondul atacant clujean a fost ghinionistul partidei. In repriza secunda, el a trimis balonul, cu capul, in bara.

Dorinel Munteanu a fost din nou unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. "Munti" nu si-a neglijat nici rolul de antrenor, incurajandu-si permanent elevii.

Francezii au fost sustinuti frenetic de o galerie formata din 200 de persoane, care au facut deplasarea cu cinci autocare.

Incidente cu jandarmii

Stadionul din cartierul Gruia n-a fost plin. Foarte multi suporteri care si-au achizitionat bilete la peluza au incercat sa patrunda la tribuna intai, pentru a ocupa locurile ramase goale. Din aceasta cauza au aparut conflicte intre spectatori si fortele de ordine.

Martin Tudor, portarul transferat recent de la Steaua, nu si-a putut face debutul sub culorile formatiei CFR deoarece s-a accidentat la ultimul antrenament. Ex-stelistul a urmarit meciul de la tribuna intai, iar fanii aflati in preajma i-au solicitat numeroase autografe.

Daca vor reusi sa-i elimine pe francezi, "feroviarii" vor intalni in turul urmator echipa Jalghiris Vilnius. Lituanienii sunt ca si calificati, dupa ce, sambata, au invins in deplasare formatia elena Aegaleo Atena, cu 3-1.

UEFA-INTERTOTO

CFR Cluj - AS Saint-Etienne 1-1
Marcatori: Tilinca (8) / Piquionne (37)

CFR Cluj: Turcas 7 - Panin 5, Jula 7, Milosevici 4, D. Toma 4 (55, Vasaie 5) - Fl. Dan 5 (75, Mijin 5), D. Munteanu 7, Coroian 6, Oncica 5 (52, Cr. Turcu 6) - Anca 4, Tilinca 6.

Antrenor: Dorinel Munteanu
St.-Etienne: Janot 7 - Diawara 4, Hognon 5, Yahia 5, Ilunga 5 - Hellebuyck 6, Sable 5, Zokora 5 (89, Dabo) - Mendy 6 (73, Perrin 5), Feindouno 7, Piquionne 7 (65, Mazure 5).
Antrenor: Elie Baup

Stadion: "CFR"; Spectatori: 9.000; Arbitri: Peter Vervecken 6 - Rudi Verbruggen 6, Vincent Despiegeleer 6


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.