"Ciinii" au inceput cu dreptul seria partidelor de verificare din Hexagon. Meciul cu FC Nantes a debutat in forta. Glombard era sa deschida scorul inca din minutul 2, apoi Da Rocha a reluat cu capul, dar Gaev a scos extraordinar. Dinamo a lovit prin Claudiu Niculescu (12), sut imparabil la coltul lung de la 20 de metri. Keseru a incercat sa-l surprinda cu o bolta pe Gaev, insa mingea nu si-a atins tinta, romanul smulgind doar aplauze in tribune.

Apoi Bratu l-a lasat singur cu portarul pe Vladut Munteanu (36) pentru 2-0. Imediat Claudiu Niculescu era sa inscrie din nou, dar Landreau a parat.

''Ciinii'' puteau invinge la un scor mai mare, pentru ca, dupa centrarea lui Baltoi, Thicot a reluat balonul in bara, fiind aproape de autogol (64). Dinamo a dovedit si in repriza secunda ca incepe sa invete din ce in ce mai bine sistemul 4-4-2, pe care Andone il promoveaza din aceasta vara. Aparatorii sint mai siguri in interventii, Bratu da semne ca redevine cel de dinaintea plecarii in Franta, Niculescu e cel mai periculos om al ros-albilor, Plesan incinta uneori ochiul cu pasele, iar Vlad Munteanu este neobosit pe banda stinga.

FC Nantes - Dinamo 0-2

Au marcat: Cl. Niculescu (12), Vl. Munteanu (36)

FC Nantes: Landreau - Droin (46 Leray), Delhommeau (65 El Mourabet), Guillon (46 Thicot), Signorino - Da Rocha (39 Ca), Savinauo (70 Guillon), Dimitrijevici (65 Toulalan), Capoue (65 Glombard)- Keseru (46 Bougherra), Glombard (46 Pujol). Antrenor Serge Le Dizet
* Glombard si Guillon au fost schimbati la pauza, dar reintrodusi in repriza secunda

Dinamo: Gaev - Daouda (46 I. Balan), Tamas (81 L. Goian), Moti, Pulhac (87 R. Stefan) - Fl. Petre (46 Grigorie), Margaritescu (85 Ad. Cristea), Plesan (69 Pacurar), Vl. Munteanu (63 Zicu) - Fl. Bratu (57 Baltoi), Cl. Niculescu (74 Chihaia). Antrenor Ioan Andone

Bratu a dat autografe

Partida s-a desfasurat la La Baule, o statiune turistica pe malul Atlanticului, in tribune stringindu-se circa 3.000 de spectatori. Biletele au costat 8, 10 si 12 euro. Linga tabela de marcaj, zece suporteri ai ''canarilor'' au aprins citeva torte chiar inainte de startul partidei. Atacantul ''ciinilor'', Florin Bratu, a fost recunoscut de citiva fani ai francezilor, acestia solicitindu-i autografe. Fotbalistul este imprumutat un an de Nantes la Dinamo.

Keseru iubit la Nantes

Printre spectatori s-au numarat multi pusti, care purtau tricouri cu numele romanului Claudiu Keseru. Internationalul de tineret este foarte iubit de catre fanii lui Nantes, in oras existind panouri publicitare infatisindu-i pe jucatorii reprezentativi ai echipei, printre care se afla si Keseru. ''Important este sa devin titular aici, n-am de ce sa ma consider o vedeta'', a spus romanul inaintea amicalului.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.