Misterul echipei pentru care Dan Petrescu a parasit Unirea Urziceni s-a dezlegat. Astfel, surse ProSport au aflat numele echipei unde va antrena fostul tehnician al campioanei.

Urmatoarea destinatie a romanului este echipa de liga secunda din Rusia, Kuban Krasnodar! Supranumiti "Cazacii", cei din Krasnodar au retrogradat la finele sezonului trecut din prima liga rusa, clasandu-se pe locul 15.

Unul din motivele pentru care Petrescu a acceptat sa preia aceasta echipa este faptul ca noii patroni ai clubului i-au pus pe masa un proiect pe 5 ani, la finele caruia Petrescu trebuie sa aduca un trofeu european la Krasnodar.

Cititi mai multe in Prosport.

  • Dan Petrescu: "Nu m-am certat cu nimeni de la Unirea, am decis sa plec din motive personale"
Fostul antrenor al echipei Unirea Urziceni a declarat astazi ca a decis sa plece de la formatia ialomiteana din motive strict personale si nu pentru ca ar fi avut vreun conflict cu cineva din cadrul clubului: "E greu sa vorbesc acum, dar a venit si acest moment in care ma despart de echipa. In viata trebuie sa iei decizii si nu este usor. Am petrecut aproape 3 ani si jumatate extraordinari la Unirea, in care am realizat foarte multe lucruri la care nu ma asteptam, precum castigarea campionatului sau participarea in Liga Campionilor, pe care credeam ca le voi face la alte echipe. In acest moment insa, din motive personale, am considerat ca e mai bine sa ne despartim. Si eu, si clubul am fost de acord cu despartirea, si nu a fost nicio cearta la club".

Tehnicianul a afirmat ca atunci cand un antrenor pleaca de la un club nu trebuie sa se creeze un scandal si vrea sa ofere un exemplu in acest sens: "De cand sunt la club nu m-am certat rau cu nimeni. In Romania orice despartire este insotita de scandal si cred ca acum a venit momentul unei plecari frumoase in care toata lumea se pupa cu toata lumea. Au fost momente bune si momente grele, dar nu am ce reprosa nimanui, de la patron pana la femeia de serviciu".

Dan Petrescu a adaugat ca nu a apucat sa stea de vorba cu fostii sai elevi, dar isi doreste o intalnire cu acestia, pentru a le multumi: "Am petrecut clipe extrodinare impreuna si trebuie sa le multumesc. Singurele regrete sunt ca nu am castigat Cupa Romaniei si ca nu am ajuns in optimile Ligii Campionilor, chiar daca am fi meritat. Poate ca unii jucatori se bucura ca plec, iar altii nu. Poate ca acum ma vor aprecia mai mult".

Fostul international nu crede ca prin plecarea lui se pierde o componenta foarte importanta de la Unirea Urziceni, deoarece baza intr-un club sunt jucatorii. "Poate s-a pierdut ceva, dar nu ceva extreordinar. Cei mai importanti sunt jucatorii, iar daca ei raman, Unirea se va bate din nou la titlu. Sper ca in vara sa primesc si eu o medalie de campion. Jucatorii m-au ajutat si trebuie sa ramana la fel ca pana acum. Voi fi fan Unirea mereu, asta doar daca nu voi juca impotriva lor", a adaugat acesta.

Petrescu s-a declarat dezamagit de faptul ca nu va fi pe banca ialomitenilor in dubla cu Liverpool din Liga Europa, dar este convins ca va veni si randul lui sa joace impotriva "cormoranilor", fie ca va fi vorba de meciuri in "Premier League sau cupe europene". Tehnicianul a mai spus ca si-ar dori multi jucatori din Liga I, dar inainte de asta "trebuie sa aiba el echipa, proiect si buget de transferuri".

Tehnicianul in varsta de 42 de ani a demisionat sambata din functia de antrenor principal al campioanei Romaniei, Unirea Urziceni. Dan Petrescu a preluat Unirea Urziceni in 2006, iar de atunci a reusit o calificarea in Liga Europa, o calificare in finala Cupei Romaniei si a castigat titlul de campioana in 2009. Fostul international a condus gruparea din Baragan in 110 meciuri in Liga I, inregistrand 56 de victorii, 32 de remize si 22 de esecuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.