Chiar daca s-a scurs aproape o saptamana din momentul in care Comitetul International Olimpic a atribuit Londrei dreptul de a organiza Jocurile Olimpice din 2012, primarul Parisului, Bertrand Delanoe, nu poate accepta infrangerea suferita de "Orasul Luminilor".

Intr-un discurs sustinut in fata membrilor Consiliului Municipal, Delanoe i-a acuzat pe premierul britanic, Tony Blair, si pe responsabilul candidaturii Londrei, Sebastian Coe, ca "nu au respectat regulile stabilite de CIO" si ca ar fi avut intalniri secrete cu membrii CIO pentru ca acestia sa voteze in favoarea capitalei Marii Britanii. "Victoria a fost obtinuta pe alte criterii si nu in spiritul olimpismului. Noi nu am pierdut nici in ce priveste dosarul, nici la respectarea regulilor olimpice si nici la etic", a afirmat Bertrand Delanoe in alocutiunea sa.Violenta verbala a primarului nu a scapat netaxata de consilierii municipali ai Parisului, cei care doresc si probe in sprijinul acestor acuze.

"Se poate spune ca Londra a trisat, dar trebuie argumentat, nu sa lasam raspunsul sa planeze", a afirmat liderul opozitiei din Consiliul Municipal, Claude Goasguen.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.