Primaria a preluat gratis, pentru doi ani si jumatate, pe Universitatea * Fostul patron va reveni in 2007, cand va primi 50% din actiunile clubului * Nedelescu - presedinte al CA, Camataru presedinte executiv

Primaria din Craiova a preluat miercuri seara clubul Universitatea, dupa discutii intre primarul Antonie Solomon si patronul Dinel Staicu. La intalnire au mai participat viceprimarii Gheorghe Nedelescu si Sorin Iordache, precum si consilierii Rodion Camataru si Petre Gongu. In urma discutiilor s-a stabilit ca Gheorghe Nedelescu va fi presedintele Consiliului de Administratie al clubului craiovean, iar Camataru va ocupa functia de presedinte executiv. Acordul dintre cele doua parti este unul straniu, prevazand ca Primaria sa preia clubul gratis, cu drepturi de televizare, contracte de sponsorizare si intreg lotul de jucatori, inclusiv Mihaita Plesan, fotbalist pe care Staicu intentiona sa-l vanda in aceasta iarna. Primaria va finanta echipa timp de doi ani si jumatate, dupa aceasta perioada urmand ca municipalitatea si Dinel Staicu sa detina cate 50 la suta din actiuni.

Staicu considera ca acordul la care s-a ajuns este cea mai buna solutie. "Chiar am vrut sa le propun, insa nu stiam cum. Trebuie sa vada si ei cat de greu este sa tii singur o echipa ca Universitatea. Chiar daca voi iesi din fenomen timp de doi ani si jumatate, voi fi alaturi de echipa. Voi vorbi cu toti jucatorii si va asigur ca nu va pleca nici unul, nici macar Plesan", a spus Staicu. "Pe termen lung am de castigat. Peste doi ani si jumatate, Romania va fi in Uniunea Europeana.

Preturile pe piata romaneasca sunt in crestere, asa ca nu am cum sa pierd prin aceasta mutare. 50 la suta din Universitatea Craiova peste doi ani si jumatate va fi mai mult decat 3,5 milioane de dolari, cat as fi cerut acum pentru o cedare definitiva a clubului", a adaugat Staicu. La randul sau, primarul Antonie Solomon a precizat ca nimeni nu va avea de pierdut in urma acestui acord. "Cred ca este cea mai buna solutie pe care o puteam gasi. Noi am luat echipa gratis, cu jucatori cu tot, iar Dinel Staicu stie ca in timp isi va amortiza investitiile. Nu conteaza daca peste doi ani si jumatate dintre jucatorii din actualul lot nu va mai fi nici unul. Banii vor intra toti in club, nu in buzunarul cuiva. Cu siguranta nimeni nu va avea de pierdut. Speram sa iesim din aceasta situatie si ca veti vedea la Craiova o echipa mare", a afirmat Solomon.

Viitorul presedinte executiv al clubului Universitatea Craiova, Rodion Camataru, a afirmat ca din conducerea gruparii vor face parte numai oameni "din fenomen". "In cel mai scurt timp va trebui sa-mi aleg o echipa cu care sa conducem acest club. Vor fi oameni din fenomen, fosti fotbalisti, pentru ca numai asa se poate face treaba buna, nu cu oameni care nu au habar de fotbal. Nu m-am gandit daca vom pastra aceeasi conducere tehnica sau o vom schimba. Pana la sfarsitul anului toate vor fi clarificate", a spus Camataru, fost jucator al Craiovei Maxima. Totusi, surse din cadrul clubului spun ca Pavel Badea ar urma sa fie inlocuit de la conducerea tehnica, fiind deja vehiculate numele lui Sorin Cartu, Mihai Stoichita, Emil Sandoi si Jose Ramon Alesanco.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.