Clubul Chelsea nu mai are voie sa faca transferuri timp de un an, pana in luna ianuarie a anului 2011, in urma unei decizii a FIFA, care a considerat ca formatia londoneza l-a fortat pe juniorul Gael Kakuta de la Lens sa isi rupa contractul cu francezii, informeaza, joi, BBC.
"Oficialii clubului Chelsea au anuntat ca vor studia cu atentie aceasta decizie, iar in cel mai scurt timp vor face un comentariu public. Ceea ce este cert, este ca englezii vor face apel la aceasta decizie, ei urmand sa se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne", scrie cotidianul britanic, potrivit NewsIn.

In urma plangerii depuse de clubul Lens, care l-a pierdut pe Kakuta in anul 2007, jucatorul a fost obligat sa le plateasca francezilor daune in valoare de 780.000 de euro, in timp ce Chelsea trebuie sa achite formatiei din Ligue 1 penalitati sportive in valoare de 130.000 de euro. De asemenea, Kakuta a fost suspendat timp de 4 luni din toate competitiile.

Kakuta era jucatorul lui Lens, iar in 2007 a ajuns la Chelsea fara acordul francezilor. Acestia s-au adresat FIFA, iar Comisia de Disciplina a forului mondial a decis sa ii sanctioneze pe cei de la Chelsea, considerand ca englezii l-au determinat pe fotbalist sa isi rupa intelegerea cu Lens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.