Sport 2 Iulie 2009 13:38
Judecatoria Sectorului 1 a amanat, joi, solicitarea lui Gigi Becali de ridicare a controlului judiciar, din cauza ca europarlamentarul e plecat la Monte Carlo, judecatorul cerand ca patronul stelist sa se prezinte la proces pe 14 iulie, chiar daca atunci acesta ar trebui sa fie la Strasbourg
Judecatoria Sectorului 1 a decis un nou termen pe 14 iulie, data la care incepe constituirea Parlamentului European. Prin urmare, avocatul lui Becali, Mariana Stefan, a precizat ca patronul clubului Steaua nu se poate prezenta nici la acea data, fiind plecat la Strasbourg. Avocatul a spus ca va aduce, la termenul urmator, un act semnat in fata notarului care sa ateste ca Becali isi insuseste cererea de ridicare a controlului judiciar, informeaza NewsIn.

Judecatorul a spus ca Gigi Becali trebuie sa se prezinte in fata instantei. Magistratul a dispus citarea finantatorului Stelei si i-a pus in vedere avocatului ca una dintre masurile controlului judiciar este prezentarea lui Becali in fata instantei ori de cate ori este chemat. Neprezentarea poate avea consecinte, a adaugat magistratul.

Avocatul Mariana Stefan a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca la termenul de marti, 14 iulie, fie va aduce o procura semnata de Becali, fie o cerere de renuntare la proces. Avocatul a declarat ca Becali trebuie sa se prezinte la politie martea si joia, potrivit controlului judiciar instituit de instanta, dar nu stie daca politia nu a schimbat programul de prezentare a omului de afaceri.

Judecatoria Sectorului 1 a amanat, luni, 29 iunie, contestatia lui Gigi Becali impotriva masurilor impuse de instanta, dupa ce avocatul Mariana Stefan a cerut un nou termen pana la redactarea deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care i s-a permis patronului stelist sa paraseasca tara. Mai exact, avocatul vrea sa vada daca aceasta actiune mai poate fi sustinuta in instanta, dupa ce, anterior depunerii ei, Becali a obtinut de la Tribunalul Bucuresti ridicarea interdictiei de a calatori.

Marian Stefan a declarat, pentru NewsIn, ca a solicitat instantei amanarea judecarii cererii depuse joi, adica inainte cu o zi de hotararea Tribunalului, pentru a vedea ce obligatii i-au mai ramas de indeplinit patronului stelist.

Avocatul a precizat ca, potrivit controlului judiciar impus lui Becali, acesta trebuie sa se prezinte marti si joi la Politie, lucru ce ar fi foarte greu de indeplinit daca Becali, in calitate de europarlamentar, va merge la Strasbourg.

In privinta celeilalte cereri disjunse din dosarul in care Becali a solicitat ridicarea tuturor interdictiilor, aceasta a ramas fara obiect, avand in vedere ca Tribunalul Bucuresti a decis deja, vineri, ca finantatorul Stelei poate pleca din tara.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis vineri, 26 iunie, recursul lui Gigi Becali impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 1 si au decis ca acesta poate parasi tara.

Avocatii lui Gigi Becali au facut, pe 25 iunie, o noua cerere de ridicare a tuturor interdictiilor, care a primit termen pentru 29 iunie la Judecatoria Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 a respins, pe 23 iunie, cererea lui Gigi Becali de ridicare totala a controlului judiciar impus acestuia in dosarul in care este anchetat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru lipsire de libertate. Cererea a fost motivata si de faptul ca Gigi Becali trebuie sa mesrga la Strasbourg pentru a-si lua in primire mandatul de europarlamentar dupa ce a fost ales pe listele Partidului Romania Mare.

Becali a fost eliberat prin decizia Tribunalului Bucuresti pe 16 aprilie, fiindu-i impuse, insa, mai multe interdictii, precum cea de a nu parasi judetul Ilfov si Bucurestiul fara incuviintarea instantei. De asemenea, el nu are voie sa ia legatura intr-un fel sau altul cu celelalte parti din dosar. Patronului stelist i s-a interzis sa isi schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.