Sport 12 Mai 2009 17:46
Tribunalul Arges a respins, luni, propunerea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pentru persoanele arestate in scandalul de coruptie din fotbal, informeaza corespondentul NewsIn.
In momentul pronuntarii sentintei, fostului sef al OPC Arges, Cristian Libertatu, i s-a facut rau si a fost scos pe brate din sala de judecata, informeaza NewsIn.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, fostul director al OPC Arges, Cristian Libertatu, directorul hipermarketului PIC, Liviu Facaleata, arbitrul Aurelian Bogaciu si vicepresedintele CCA Marcel Lica au fost adusi cu duba de la arestul politiei in jurul orei 11.15. Erau pusi in catuse doi cate doi si nu au facut declaratii presei.

Tot ieri, Curtea de Apel Pitesti a respins recursul facut de avocatii arbitrului Aurelian Bogaciu, la decizia Tribunalului Arges de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

Mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Facaleata si Cristian Libertatu expira in data de 12 mai, iar in cazul lui Bogaciu si Lica mandatele de arestare preventiva expira in data de 21 mai.

La Tribunalul Arges s-au prezentat luni si arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean. Cei doi au fost eliberati vineri din arestul IPJ Arges, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis recursurile impotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar. Chiar si asa, propunerea de prelungire a mandatelor a avut loc inainte de decizia de eliberare a lui Savaniu si Corpodean, cei doi arbitrii fiind citati pentru data de 11 mai la tribunalul Arges. Marcel Savaniu a declarat: "In situatia mea nu ma pot juca cu legea. Am fost citat si am venit". Sorin Corpodean s-a prezentat la ora 10,50 la Tribunalul Arges si nu a facut nici o declaratie.

Decizia de luni a Tribunalului Arges poate fi atacata cu recurs.

Procurorii DNA au depus vineri, la Tribunalul Arges, o cerere de prelungire a arestului preventiv pentru cele opt persoane arestate in scandalul de coruptie din fotbal declansat in Arges. In scandalul de coruptie in fotbal care a fost declansat la Pitesti au fost arestati arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, sunt arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.