Doi rutieri germani si-au amintit despre deshidratarea si inanitia de la editiile anterioare ale Turului ciclist al Romaniei.

Mica Bucla si-a mai consumat ieri o etapa, 120 de kilometri intre Petrosani si Tirgu Jiu, cistigata de olandezul Berry Nagelhout. Pe locul secund a sosit ucraineanul Surokovici, care a intrat in posesia tricolului alb, pasindu-l pe cel verde romanului Marian Frunzeanu. Podiumul a fost completat de turcul Mehmet Mutlu, care ar fi avut poate o pozitie mai buna daca bicicleta sa nu ar fi derapat de la o coaja de banana.

Deoarece s-a sosit in pluton, tricoul galben a ramas la bulgarul Gabrovski. Doi rutieri germani, participanti in acest an la Turul Romaniei, si-au amintit de cosmarul de la editia din 2000, dupa care si-au jurat sa nu mai calce pe la noi. Arne Hinrichsen spune ca "drumurile erau foarte proaste si existau portiuni de traseu unde trebuia sa iti iei bicicleta in spate si sa mergi pe jos prin pietris si nisip. Organizarea era foarte proasta si am suferit cumplit de sete si deshidratare."

Cam aceleasi amintiri neplacute le are si Nils Watermann: "La un moment dat, am ramas in spatele plutonului, cu niste albanezi. Cind ei au inceput sa se tina de masini ca sa ii ajunga din urma pe ceilalti, eu am ramas singur, in coada caravanei. Se daduse drumul la circulatie, iar eu pedalam printre masini. Era o caldura infernala si mi se facuse asa de sete ca as fi baut si benzina, dar nu aveam cui sa cer apa. Doi pusti de pe marginea drumului m-au vazut si mi-au dat o sticla in care era apa maro, ca de ploaie. Am baut, dar a doua zi mi s-a facut rau. De altfel, ciclistii erau nevoiti, pe traseu, sa isi scoata singuri apa din fintini", povesteste germanul, aflat la a patra participare in Turul Romaniei.

Watermann a povestit si despre experienta nefericita a unui alt coechipier de-al sau. "Aveam un coleg de echipa care era vegetarian. Organizatorii ne dadeau sa mincam numai carne cu garnitura de cartofi sau orez, iar Oliver minca numai orezul. Se deshidratase, slabise si se simtea tot timpul rau. Dupa toate acestea, am decis sa abandonam toti ciclistii germani, cu doua etape inainte de final si sa ne intorcem acasa. De atunci, Oliver nu a mai venit in Romania si cred ca editia din acel an i-a influentat cariera, deoarece nu l-am mai intalnit la competitii", a declarat Watermann.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.