Sport 5 Mai 2009 15:16
Ilie Alexandru, zis Sandu Geamanu, a declarat, luni, la Tribunalul Bucuresti, ca familia lui Gigi Becali i-ar fi oferit un milion de euro ca sa le convinga sa nu depuna plangere pe cele trei persoane care ar fi fost sechestrate de bodyguarzii patronului stelist.
Ilie Alexandru a facut aceste declaratii dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au ramas in pronuntare pe recursurile declarate, pe de o parte, de Tinel Niculae si Sorin Paul Mihalache impotriva deciziei instantei inferioare de a le da mandate de arestare, si, pe de alta parte, pe recursul procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1, care a hotarat, pe 29 aprilie, sa nu il aresteze pe Sandu Geamanu.

Ilie Alexandru le-a mai spus ziaristilor ca a refuzat oferta familiei Becali. El nu a dat mai multe amanunte.

Totodata, in timpul sedintei de judecata, Sandu Geamanu a declarat ca, pe 4 februarie 2009, Marian Titulescu i-ar fi pus la dispozitie o masina pentru a merge la Politia Capitalei, unde, in prezenta politistilor si a unui procuror, i-ar fi identificat pe cei care au furat masina lui Becali pe baza unei inregistrari stocate intr-un telefon mobil. Sandu Geamanu a mai afirmat, in instanta, ca stie multe detalii despre dosarul Becali, dar ca nu le poate face publice, din cauza sedintei de judecata, care a avut loc in prezenta ziaristilor.

Ilie Alexandru, Tinel Niculae si Sorin Paul Mihalache au sustinut ca sunt nevinovati.

Tribunalul a ramas in pronuntare pe recursurile din acest dosar.

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, a fost eliberat, iar Tinel Niculae si Paul Mihalache, celelalte persoane retinute de procurori, pentru furturi de masini de lux, printre care se afla si cea a lui Gigi Becali, au primit mandat de arestare, pe 29 aprilie, de la Judecatoria Sectorului 1.

Judecatoria a decis eliberare lui Ilie Alexandru, motivand ca exista doar "indicii" minime ca el a savarsit faptele pentru care s-a cerut arestarea, iar declaratiile unor martori arata ca interlopul a vrut sa le "ajute" pe victime sa isi recupereze masinile. Judecatoria noteaza, in motivarea deciziei, ca "nu reiese constrangerea partii vatamate prin violenta sau amenintare sa dea suma de bani, iar alte elemente care sa coroboreze aceste afirmatii nu se afla la dosarul cauzei".

Pe de alta parte, la dosar se afla declaratiile mai multor martori, potrivit carora Sandu Geamanu a vrut sa ii ajute sa-si recupereze masinile, banii fiind ceruti de hoti.

Instanta a mai retinut in motivare ca, din convorbirile telefonice de la dosar, a rezultat ca Sandu Geamanu stia cine i-a furat masina lui Gigi Becali si anume Adrian Stanila, Tinel Niculae, Stefan Margean si David Constantin Stan.

Pe de alta parte, cu privire la celelalte doua persoane pentru care instanta a dispus arestarea preventiva, magistratul are in motivare ca "modul de operare in grup, alaturi de alte persoane, in public, profitand de neatentia partilor vatamate denota indrazneala si periculozitate". Mai mult, judecatoarea isi motiveaza decizia spunand ca de fiecare data furturile erau facute dupa planuri bine organizate, hotii asteptand un moment prielnic in care sa apara o masina si un sofer neatent care o lasa pornita, uneori, cu cheile in contact (n.r. - asa cum s-a intamplat si cu masina lui Gigi Becali).

Instanta arata ca presupusii hoti au actionat in acest fel si cand i-au furat masina lui Gigi Becali, cerandu-i acestuia prin intermediari 20.000 de euro in schimbul masinii.

De asemenea, arata instanta, in momentul in care bodyguarzii lui Becali s-au intalnit cu hotii pentru a-i prinde, mintindu-i ca vin sa le plateasca rascumpararea, masina lui Becali avea deja numere de inmatriculare false.

Ilie Alexandru este singura persoana care nu a primit mandat de arestare de la instanta in dosarul furtului de masini de lux. El a fost indicat de presa ca fiind un cunoscut lider interlop al lumii bucurestene.

Procurorii au precizat, saptamana trecuta, printr-un comunicat, ca Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, Tinel Niculae si Paul Mihalache, retinuti si pentru furtul masinii lui Gigi Becali, cereau intre 6.000 si 20.000 de euro pentru rascumpararea autoturismelor. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cei trei sunt cercetati pentru santaj, furt calificat, talharie si tainuire.

S-a retinut, arata procurorii, ca, in perioada iunie 2008 - martie 2009, inculpatii au sustras mai multe autoturisme de lux. In unele cazuri, acestia i-au contactat, ulterior, pe proprietarii masinilor, carora le-au pretins sume de bani cuprinse intre 6.000 si 20.000 de euro pentru rascumpararea autoturismelor.

In cauza se efectueaza cercetari fata de alte trei persoane, precizeaza comunicatul, potrivit caruia, deoarece acestia se sustrag urmaririi penale, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a solicitat arestarea preventiva in lipsa. Intre timp, cele trei persoane, Adrian Stanila, Stefan Margean si Constantin David, au primit mandate de arestare de la Judecatoria Sectorului 1. Stanila s-a predat, luni, Politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.