Sport 4 Mai 2009 13:55
Prokinesis a introdus pentru prima oara pe piata din Romania Kinesio Tape - banda kinesiologica adeziva cu proprietati regeneneratoare destinata atletilor si nu numai.
Banda kinesiologica (Kinesio Tape) are aplicabilitate atat in latura medicinei obisnuite, de recuperare si corectare a unor deficiente locomotorii ale musculaturii si articulatiilor, precum si in medicina sportiva. Aceasta a fost folosita de mari sportivi de la Olimpiada de la Beijing de anul trecut, iar in Romania este folosita deja de cluburile de fotbal Dinamo Bucuresti, FC Steaua Bucuresti sau CFR Cluj.

Banda kinesiologica poate fi folosita pentru a trata diverse afectiuni precum hematoame sau endeme, contracturi musculare, discopatii vertebrale, spondilite, scolioze, artrite, entorse, contuzii, rupturi musculare, tendinite etc. Pentru aplicarea benzii este recomandata consultarea unui medic terapeut. In anumite cazuri insa, in functie de tipul afectiunii, se poate intrebuinta si de catre pacient, urmand cu atentie instructiunile de folosire.

“Primul meu contact cu tehnica Kinesio Tape a fost intr-unul din stagiile de pregatire ale echipei in Austria. La inceput am folosit aceste bezi pe cativa jucatori ce prezentau hematoame minore si am fost uimit de efectele rapide si vizibile ale acesteia. De atunci Kinesio Tape a devenit o metoda terapeutica de incredere la care apelam in fiecare zi, in cadrul fiecarui antrenament de fotbal si a jocurilor oficiale. Este foarte eficienta mai ales in cazul recuperarii rapide a leziunilor musculare suferite in accidentari dar si pentru tratarea hematoamelor, a contuziilor sau a nevralgiilor cu diverse localizari. Noi o folosim si preventiv, pentru sustinerea muschilor in miscare si a corectarii pozitiei gresite a articulatiilor. Rezultatele impresionante imi ofera o alternativa viabila la tehnicile McConell sau la alte tratamente medicamentoase” a declarat Dr. Liviu Batineanu, medicul echipei de fotbal Dinamo Bucuresti.

Jucatoarele de tenis Venus si Serena Williams, multiplul campion olimpic la inot Michael Phelps, campioana olimpica la volei pe plaja, Kerri Walsh si nu in ultimul rand renumitul ciclist Lance Armstrong, sunt doar cativa dintre sportivii de mare performanta care folosesc cu incredere benzile kinesiologice.

Banda kinesiologica (Kinesio Tape)
si metoda de aplicare au fost create de doctorul japonez Kenzo Kase in urma cu 25 de ani, pentru a grabi procesul de vindecare al tesuturilor traumatizate intr-un mod natural. Inovatia acestei tehnici consta in asigurarea unei bune circulatii a sangelui, a suportului pentru musculatura sau articulatia respective, prin aplicarea unei benzi adezive elastice, termosensibile si 100% din bumbac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.