Mijlocasul echipei Dinamo, Florentin Petre, a declarat, marti, ca atacantul Ionel Danciulescu ar merita sa fie desemnat cel mai bun fotbalist roman al anului 2004, in detrimentul jucatorului stelist Adrian Neaga. "Neaga este fotbalistul care a dus Steaua in spate in ultimul timp, iar Danciulescu ne duce pe noi in spate de vreo doi ani. Consider ca Danciulescu merita mai mult sa castige acest titlu, pentru ca are 140 de goluri marcate, iar in ultimii doi ani a cam facut legea in campionatul nostru", a spus Petre. Mijlocasul dinamovist este de parere ca in desemnarea celui mai bun jucator roman ar trebui sa se ia in considerare realizarile fotbalistului pe parcursul unui an si jumatate. "Nu poti sa iesi jucatorul anului daca ai jucat doua-trei meciuri bine si ai inscris cinci-sase goluri", a precizat Petre. Florentin Petre considera ca atacantii au mai multe sanse de a primi o astfel de distinctie decat mijlocasii sau fundasii. "Eu sunt cu munca, alerg. Poate ca lumea-i apreciaza mai mult, la fel ca si fiul meu, pe cei care inscriu goluri.

Asa este peste tot. Si la Balonul de Aur se bat doi jucatori mari - Sevcenko si Ronaldinho, care sunt atacanti. Nu poate sa castige un Salgado, care munceste, sau Cafu", a explicat mijlocasul dinamovist. Petre a mentionat ca nu ar fi surprins daca cel mai bun jucator roman ar fi desemnat din campionatul intern. "Tinand cont de accidentarile si de problemele cu care s-au confruntat jucatorii romani din campionatele puternice, este normal ca toata lumea sa se orienteze asupra campionatului intern, unde sunt fotbalisti de valoare. De la orice echipa va fi ales - Steaua, Dinamo sau Rapid - sunt sigur ca nu va fi nici o problema", a spus Florentin Petre.

Mijlocasul echipei Dinamo a precizat ca inca nu este nimic sigur cu privire la un eventual transfer al sau in strainatate. "Deocamdata astept. Ioan Becali se ocupa de toate detaliile. Nu stiu daca Graz este varianta finala. Becali stie totul", a spus Petre. Florentin Petre a declarat ca ar prefera sa joace la o echipa din Vest si nu i-ar fi teama de un transfer intr-un campionat puternic. "Eu as fi preferat o echipa din Vest, dar, tinand cont de varsta pe care o am si de necesitatile de viitor, cred ca ar fi bine oriunde. Important este ca eu sa ma realizez financiar, ca sa nu am probleme pe viitor", a spus jucatorul dinamovist. Petre a mentionat ca s-a obisnuit cu speculatiile privind potentialele sale transferuri. "Eu m-am obisnuit, pentru ca de sapte-opt ani plec incontinuu.

Am colindat toata Europa. Acum, pana nu vad semnatura pe contract, nici nu ma gandesc ca o sa plec, a explicat Petre. Florentin Petre a adaugat ca isi doreste ca echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, sa se impuna in fata formatiei FC Barcelona, in Liga Campionilor. "Imi doresc foarte mult ca Sahtior sa castige, cu toate ca prietenul meu Ciprian Marica nu va juca. Sper sa mearga in Cupa UEFA, pentru ca au jucat bine, dar nu au avut noroc", a spus Petre. Atacantul echipei Dinamo, Ionel Danciulescu, a declarat ca, pentru moment, este inca jucatorul clubului din Soseaua Stefan cel Mare si nu stie nimic de vreo oferta de la un club din strainatate. Danciulescu este de parere ca ar trebui sa se tina cont de performantele pe intregul an ale unui jucator in desemnarea celui mai bun fotbalist roman. "Trebuie sa se ia in considerare performantele personale ale jucatorului, precum si ale echipei sale.

Nu stiu cat cantareste in desemnarea jucatorului anului faptul ca Steaua a ajuns in primavara europeana", a spus atacantul dinamovist. Referitor la faptul ca fostul jucator dinamovist Dan Alexa a declarat ca antrenorul Ioan Andone ar fi cel mai potrivit pentru preluarea postului de selectioner al echipei nationale, Danciulescu a spus: "Cei din federatie inca nu s-au gandit la Andone. Oricum, cred ca i-ar fi greu sa plece de la Dinamo". Ionel Danciulescu a precizat ca nu se simte lezat de declaratiile presedintelui executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, potrivit carora in retur una dintre echipele din Divizia A va castiga toate meciurile "pe banda rulanta". "Noi jucam numai pe teren. Nu are rost sa fim suparati", a spus Danciulescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.