Chiar daca locatia difera, obiceiurile ramin. Nasu’ n-a scapat prilejul de a testa colectia de vinuri a hotelului Rex din Mamaia. La masa sefului FRF s-au desfacut peste 20 de sticle din aceasta bautura, ospatul federal devenit traditional intinzindu-se pe parcursul mai multor ore. Simbata, la Rotterdam, Romania a pierdut cu 2-0 in fata Olandei, anulindu-si practic sansele de a merge la CM din Germania. A treia calificare ratata la rind.

Prima masura luata de Mircea Sandu, presedintele FRF, o agapa prelungita dupa miezul noptii, alaturi de vechiul sau prieten "Fibra" Dan Petrescu si altii. La care s-a discutat, probabil, strategia pentru viitoarea campanie. Udata, fireste, cu putin vin. Adica peste 20 de sticle, cite zece pentru fiecare gol primit. Bine ca a avut Van Basten mila de noi. Altfel ar fi pus serios la incercare aptitudinile federale. Seara Nasului a inceput dupa ce tricolorii s-au intors de la antrenament. Intreaga delegatie a fost invitata la masa, Sandu tinind un discurs de final. Apoi, a inceput "analiza". Cel solicitat sa dea explicatii a fost chelnerul, care a demonstrat o putere de munca iesita din comun, tirbusoanele scotind scintei in miinile lui. La final, probabil ca olandezii fusesera invinsi, iar Van Basten isi depusese demisia. Zorii se apropiau insa amenintator, asa ca rezolvarea calificarii a fost lasata pe alta noapte.

Tovarasi de pahar

Un sprit bun se bea in compania prietenilor. Cei care se afla in jurul sau sint oameni cu state vechi intr-ale vinului si gratarului. In dreapta lui Mircea Sandu a stat casierul FRF, Sandu Voinea, iar in dreapta acestuia Dan Petrescu (cu chelie). In stinga Nasului este Cristi Bivolaru, secretarul general adjunct al FRF, iar linga acesta Viorel Stoica, zis Pila, un nelipsit al deplasarilor peste hotare cu reprezentativa. In picioare este Mircea Mihail, din Serviciul de Protocol al FRF.

Alcoolul dauneaza grav calificarilor

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, gestioneaza cum nu se poate mai rau un fotbal aflat in pragul falimentului. Acuzati de foarte multe ori ca sint extrem de permisibili in ceea ce priveste conduita sportiva a unora dintre tricolori, cei din staff-ul federatiei nu se lasa mai prejos. Slabiciunile unor jucatori isi gasesc perfect corespondentul in "obiceiurile" celor care ar trebui sa le fie un exemplu. Pozitiv, bineinteles. Exemplele negative insa incep si se termina cu insusi presedintele FRF, Mircea Sandu. Inca sef la Casa Fotbalului, Nasu’ a ignorat mereu semnalele trase de catre presa in legatura cu escapadele unora dintre tricolori. Nu a luat nici o masura tocmai pentru a-si acoperi propriile scapari. Si pentru a-si asigura complicitatea tacita a tricolorilor, cei care nu au indraznit vreodata sa se ridice impotriva sefului federatiei.

Traiasca vinul... si berea!

Nici o deplasare a tricolorilor nu se face fara citeva sticle de vin la bord. "Asa se intimpla peste tot in lume", s-a aparat Mircea Sandu in fata celor care l-au acuzat ca alcoolul si sportul nu fac casa buna impreuna. Nu s-a luat nici o masura dupa ce la decolarea spre Macedonia mirosul dulce de feteasca a imbalsamat intreg aeroportul. La fel cum nu s-a schimbat nimic dupa vestitele mese festive date de Nasu’ si prietenii sai.

Tunurile pe tricolori

Se stie ca inaintea meciului tur cu Macedonia, disputat la Craiova, Mutu, Lobont si Neaga au parasit cantonamentul pentru "putina" distractie. Chiar si despre capitanul Cristi Chivu (foto) au existat voci care spun ca nu era tocmai "limpede" in momentul accidentarii la degetul de la picior. Exemplele ar putea continua, din pacate.

Suporteri furiosi

Prin intermediul www.prosport.ro, primim in continuare foarte multe reactii dupa infringerea de la Rotterdam. Fanii nationalei, oameni de rind, isi exprima liber parerea, scirbiti de tot ceea ce se intimpla la nivelul conducerii fotbalului romanesc.
"Mircea Sandu sa plece mai repede, sa-si ia o binemeritata vacanta, ca doar a facut 'destule>> pentru fotbalul romanesc."(Viorel Stinga)
"Centrele de copii si juniori aproape au disparut, este evidenta lipsa unui teren de joc care sa fie la parametri optimi tot timpul anului. Dar ce conteaza cind avem Casa Fotbalului?" (Serghei Ionascu)
"Infumuratii de la FRF, in frunte cu Mircea Sandu, si de la Liga sint vinovati de tot ce se intimpla. Ar trebui sa demisioneze!" (Robert Anton)
"Au scapat de Blni pentru ca nu le facea jocurile. Nu mai avem nevoie de mitocaniile lui Sandu si Dragomir, si mai ales de nesfirsitele blatiade ale Diviziei A!" (Mihai Ionescu)
"Toata vina este a lui Mircea Sandu. De la el pleaca toate relele. A ajuns sa faca pina si selectiile. Rusine pentru ce am ajuns! Mircea Sandu ar trebui sa-si dea demisia PE LOC!" (George Voinescu)

Departamentul de noncomunicare

Slabiciunile sistemului impus de Mircea Sandu la Federatia Romana de Fotbal ies la iveala una cite una. Primul pas: atunci cind ceva nu merge, intram in silenzio stampa. Daca ne-am obisnuit cu tacerea Nasului, nu acelasi lucru il putem spune si despre jucatorii nationalei. Pe ei ii vrem sa vorbeasca, sa acuze, se se scuze, orice, doar sa comunice. Pentru ca doar asa se pot rezolva problemele. Si ei vor sa vorbeasca, un episod petrecut ieri fiind mai mult decit elocvent. Iesiti la o plimbare pe plaja, Mitea, Rat, Pancu si Marius Niculae nu au avut nimic impotriva sa poarte un scurt dialog cu reporterii ProSport. Momentul a fost intrerupt brusc de ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, cel care i-a chemat nervos pe tricolori in hotel, somindu-i sa nu mai declare nimic. "Sa vedeti ce scandal o sa faca Piti daca aude ca ati vorbit", le-a replicat Zaharia jucatorilor dispusi la dialog.