Disputa cu pugilistul american Jose Spearman a fost cel mai greu meci din cariera de profesionsit a lui Lucian Bute, chiar daca boxerul nostru si-a inscris in palmares cea de-a 13-a victorie prin KO. Americanul la 34 de ani s-a dovedit un boxer experimentat si un excelent incasator. Intalnirea a avut un moment critic in runda a 5-a.

Dupa o serie devastatoare a lui Bute, in urma careia Sperman este trimis la podea de doua ori, chiar in momentul cand a batut gongul Bute mai expediaza un croseu si americanul face inca o data cunostinta cu podeaua. Antrenorul yankeului ii striga din colt sa nu se mai ridice, incercand sa profite de faptul ca elevul sau a primit lovitura dupa gong. Bute este la un pas de descalificare. Este salvat de supervizorul galei, care a auzit "sfatul" omului din coltul lui Spearman.

Dupa cinci minute de intrerupere meciul este reluat si in repriza a 8-a, Bute pune capat luptei, cu un croseu de dreapta, care il trimite pe american in lumea viselor. Victorie inainte de limita si Bute isi pastreza centura NABA.

Citeste si:

In cadrul aceleiasi gale a boxat pentru titlul de campion al Canadei si Adrian Diaconu, care l-a avut ca adversar pe canadianul Conal Mac Phee. Un meci fara istoric, in care boxerul nostru a castigat prin KO in runda a 5-a. Este cea de-a 18-a victorie ca profesionist a ploiesteanului.

Sorin Tanasie, campion national

La Ramnicu Valcea a fost organizata o gala profesionista, care a avut ca moment culminant meciul pentru titlul national la categoria cocos intre Sorin Tanasie si Nicolae Cristian. Mai puternic si tehnic Tanasie, campion mondial de juniori in 1998, si-a adjudecat victoria prin KO in repriza a cincea.