- Domnule Dumitriu, e Steaua pregatita pentru confruntarea cu Poli?
- De cind am fost numit 'principal>> am incercat sa lucrez cu echipa pentru a o invata sa cistige intr-o maniera clara. Nu mai reusea sa se impuna in deplasare, iar pe teren propriu batea numai cu 1-0. Cred ca dupa meciurile cu FCM Bacau si FC Brasov, in care am jucat un fotbal frumos, avem un moral bun.

- Deci credeti ca a fost buna decizia de a fi inlocuit Zenga?
- Da, era nevoie de o schimbare. Echipa avea nevoie de un soc. Acum are mai putina importanta daca Gigi Becali l-a reusit de unul singur sau impreuna cu mine, e bine ca ne jucam sansele doar pe mina noastra. Trebuie sa batem Poli si sintem campioni, asta e tot ce ne intereseaza, nu vreau sa aud de partida FC Arges - Dinamo.

- Zenga s-a intrebat de ce acum nimeni nu mai zice nimic ca Andrei Cristea si Florentin Dumitru sint titulari, insinuind ca Gigi Becali v-a impus sa-i bagati in echipa.
- In cazul lui Cristea, Zenga ar fi avut dreptate daca i-am fi avut in lot pe Neaga si pe Oprita. Asa insa, in conditiile in care mai sint Dinita si un pusti de 18 ani, nu se mai poate discuta de ce Cristea e titular. Referitor la Dumitru n-are sens nici o discutie, e un fotbalist de clasa si el trebuie sa fie din primul minut pe teren daca e refacut suta la suta. La ce valoare are, esti obligat sa-l titularizezi.

- Sincer, va e teama de meciul cu Poli?
- Nu se poate sa nu-ti fie atunci cind in joc e o miza atit de mare. Multe lucruri ma framinta inaintea acestui joc. Intilnim o echipa foarte tare, cu jucatori experimentati si care are pe banca un antrenor de top. Sint lucruri care nu te lasa sa dormi inaintea unui asemenea meci.

- Gigi Becali a dezvaluit ca il vrea pe Hagi. Ati accepta sa fiti secundul lui?
- Secund esti atunci cind este mai experimentat ca tine si cind ai nevoie sa capeti experienta. Nu mai sint la virsta la care sa invat. Domnul Becali mi-a promis, desi eu nu tin cu dintii de acest lucru, ca ma va pune intr-o functie care sa-mi valorifice cunostintele despre fotbal.

Titi analizeaza meciul Steaua - Poli Timisoara

Ce dezavantaje are Steaua
- adversarii vor juca deconectati, dincolo de orice motivatie financiara venita de la rivalele noastre, si acest lucru poate determina jucatori ca Viorel Moldovan, Contra sau Ovidiu Petre sa dea randament maxim
- absentele lui Radoi si Florentin Dumitru lasa goluri mari in echipa, pe care nu stiu cit de bine le vom putea acoperi
Ce avantaje are Steaua
- jucam pe teren propriu
- motivatia jucatorilor nostri va fi de 110 la suta pentru ca ei isi joaca munca de 4 ani de zile intr-un meci de 90 de minute
- sprijinul publicului. Daca Steaua va iesi campioana, nu o va face singura, ci impreuna cu acesti suporteri fantastici

Becali vrea stadion de 40.000 de locuri

Gigi Becali a declarat ca este dispus sa investeasca masiv in stadionul din Ghencea in cazul in care Ministerul Apararii Nationale i-ar inchiria arena pe cel putin 25 de ani. "Primul lucru pe care l-as face ar fi sa maresc capacitatea tribunelor pina la 40.000 de locuri, pentru ca Steaua este o echipa foarte iubita", a declarat Becali, caruia i-a venit ideea de a spori numarul de scaune dupa ce a asistat in vara anului trecut la meciul Steaua Rosie Belgrad - PSV (3-2), din preliminariile Ligii Campionilor, patronul din Ghencea fiind impresionat de atmosfera creata de cei 60.000 de fani ai gruparii belgradene.

Vin o mie de timisoreni

Steaua a anuntat ca nu va lasa intrarea libera la meciul Steaua - Poli Timisoara, de simbata viitoare, partida care se va disputa in cadrul ultimei etape a Diviziei A. Biletele se vor pune in vinzare pe 9 iunie, la confruntarea de pe 11 iunie anuntindu-si prezenta si 1.000 de suporteri timisoreni, care deja si-au rezervat tichete prin intermediul clubului Steaua.

"Dinu e prea destept pentru secolul asta"

Dupa ce Cornel Dinu l-a atacat pe Victor Piturca, spunind ca face selectia in functie de interese, Gigi Becali i-a luat apararea actualului selectioner. "Dinu e un filosof, n-am asa mare valoare ca sa-l inteleg. La el sa se uite filosofii, dar nici aia n-or sa priceapa nimic din ce zice el. E prea destept pentru secolul asta", a declarat patronul Stelei.

Gigi il contreaza pe Nasu'

Dupa ce Mircea Sandu a luat atitudine fata de modul in care Gigi Becali motiveaza adversarii lui Dinamo, patronul Stelei a spus ca "fac ce vreau cu banii mei si voi raspunde in fata organelor statului daca incalc legea prin aceste premieri sau donatii. O sa-l sun pe Mircea Sandu in fiecare dimineata cind plec de acasa si o sa-l intreb ce sa fac cu banii mei, cum sa conduc echipa, cum sa-mi fac afacerile, ca vad ca el stie mai bine. Pe mine nu ma sperie nimic, pentru ca banii mei sint curati, nu sint murdari, adica sint bani albi".

Dumitru si Radoi in atentia lui FC Porto?

Cotidianul portughez O'Jogo avanseaza ipoteza ca doi dintre jucatorii de baza ai Stelei, Mirel Radoi si Florentin Dumitru, au intrat in atentia fostei campioane a Europei, FC Porto. De asemenea, portughezii se intereseaza si de Mihaita Plesan, care a semnat cu Dinamo, dar se afla inca in cautarea unui contract peste hotare.

Sapte jucatori la "satelit"

Antrenorul Dumitru Dumitriu a dat o mina de ajutor "satelitului" care evolueaza in Seria C3, trimitind la meciul cu FC Snagov de vineri sapte jucatori din lotul largit al primei echipe. Portarul Toma impreuna cu Baciu, Dorin Goian, Keca, Litu, Lovin si Dinita au contribuit la victoria prin care Steaua II s-a salvat de la retrogadare, 2-0. "M-a rugat domnul Dumitriu, care a si stat pe banca tot meciul, sa-i folosesc pe cei sapte, pentru a avea jocuri in picioare pina la partida cu Timisoara", a spus Vasile Aelenei.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.