Dupa un meci in care s-a aflat mereu in planul secund, nationala de tineret a cedat in fata Olandei si a pierdut avansul din fruntea grupei de calificare la CE din 2006.

Dupa ce au supravietuit, in mare parte gratie zilei foarte bune a portarului Hutan, presiunii olandeze, "tricolorii" mici au clacat in finalul meciului. Sperantele romanilor s-au spulberat chiar in finalul meciului, cand Nicky Hofs (‘87) si Klaas Huntelaar (‘90+3) au marcat golurile victoriei gazdelor.

ATMOSFERA

Disputa de pe stadionul "Woudestein" din Rotterdam, al echipei de liga secunda Excelsior, a inceput sub o ploaie torentiala, care s-a oprit abia dupa o jumatate de ora. 2.000 de spectatori au infruntat vremea potrivnica, iar echipa olandeza a inceput in tromba. Florin Marin si-a dispus prudent elevii, insa in primele 20 de minute gazdele ratasera doua mari ocazii de gol, prin De Ridder si Huntelaar. Totusi, "tricolorii" au supravietuit, asa cum au facut-o pana cu trei minute inainte de final.

MOMENT

Dupa ce Castelen (’76) a mai ratat o mare ocazie s-a produs deschiderea scorului. In urma unei duble accidentari, Cocis a parasit terenul, iar arbitrul Iscenko a dictat minge de arbitru. Olandezii au trecut peste obisnuitul gest de fair-play, au continuat faza, "tricolorii" au fost neatenti, iar Hofs a punctat cu un sut la coltul lung in timp ce Cocis abia revenea pe gazon. Florin Marin se pregatea sa-l trimita pe Pulhac in joc, dar golul l-a facut sa schimbe planul si sa introduca un atacant, pe Chiacu. "Olandezii au fost lipsiti de fair-play, iar noi am fost naivi. Ne pastram sansele si trebuie sa luptam acum pentru a ridica moralul jucatorilor", a declarat selectionerul Florin Marin. La randul sau, atacantul Andrei Cristea a spus: "Am jucat la victorie dar pe masura ce ne apropiam de final realizam ca si un punct ar fi bun. Totusi, cred ca daca invingem Cehia putem obtine calificarea la Campionatul European". Jucatorul meciului a fost olandezul Castelen, care s-a distrat cu fundasii romani.

OLANDA: Pasveer - Verhaegh, Kruiswijk, Zomer, Van Mosselveld - De Ridder (’70 Jenner), Braafheid (’65 Denissen), Hofs - Castelen, Huntelaar, Rojer (’46 De Zeeuw). Antrenor Foppe de Haan

ROMANIA: Hutan - S. Radoi, D. David, L. Goian, Nesu - Nicolita (‘89 Chiacu), Herea (’79 Izvoreanu), Cocis, Florescu - Marica (’72 Curelea), A. Cristea. Antrenor Florin Marin

CLASAMENT

1. Romania 7 4 0 3 14-8 12p
2. Cehia 5 3 2 0 13-3 11
3. Olanda 6 3 2 1 8-3 11
4. Macedonia 5 2 1 2 8-9 7
5. Armenia 6 1 1 4 1-14 4
6. Finlanda 5 1 0 4 2-9 3

Astazi se va mai desfasura meciul Armenia - Macedonia Marti, 7 iunie, se vor juca Finlanda - Olanda si Cehia - Macedonia, iar miercuri, 8 iunie, va avea loc meciul Romania - Armenia


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.