Ibericii au invins, ieri, cu 3-2, echipa SUA, pe zgura de la Sevilla, in fata unui numar-record de 27.200 de spectatori * Carlos Moya, invingator cu 6-2, 7-6, 7-6 in fata lui Andy Roddick, a adus punctul castigator europenilor care au jucat a doua finala consecutiva

In momentul in care Spania a anuntat ca va juca pe zgura finala Cupei Davis, americanii au stiut ca sansele de a readuce trofeul pe continentul nord-american erau foarte mici. Cu toate acestea, ei au luptat cat i-au tinut puterile si, in ciuda scorurilor inregistrate in cele cinci partide, jocurile au fost echilibrate. Dupa prima zi, cea de vineri, gazdele, sustinute la Sevilla de un public fenomenal, 27.200 de spectatori innebuniti dupa tenis, conduceau cu 2-0, punctele fiind aduse de Carlos Moya, 6-4, 6-2, 6-3 cu Mardy Fish si de Rafael Nadal, 6-7, 6-2, 7-6, 6-2 cu Andy Roddick. Sambata, la dublu, fratii Bryan au readus speranta in tabara americanilor dupa un sec 6-0, 6-3, 6-2 cu dublul spaniol T. Robredo/J.C. Ferrero. In aceste conditii, cele doua meciuri de simplu de ieri deveneau cruciale pentru stabilirea noii castigatoare a Cupei Davis.

Din pacate pentru el, Andy Roddick, vedeta americanilor, nu a reusit sa opuna o foarte mare rezistenta in fata lui Carlos Moya, care, in doar trei seturi, 6-2, 7-6, 7-6, a incheiat meciul. Spania conducea cu 3-1, iar trofeul pentru care spaniolii au jucat si anul trecut in Australia era al lor. Pentru a doua oara in istoria competitiei, Spania castiga Cupa Davis, la patru ani distanta. In 2000, spaniolii au invins Australia, tot in Spania si tot pe zgura. "Este un moment pe care il astept de multi ani", a spus, imediat dupa victorie, Moya, cel care, in 2000, nu a jucat finala. "Cupa Davis este visul meu. Nu cred ca exista ceva mai impresionant decat ceea ce am trait eu astazi". Pentru Moya, care a reusit sa-l invinga pe Roddick dupa o serie de trei infrangeri suferite in fata americanului, victoria de ieri este cea mai importanta din cariera sa.

Cel putin asa sustine fostul nr. 1 mondial, care a reusit, prin victoria sa, sa-l introduca pe Rafael Nadal in istoria Cupei Davis. La cei 18 ani si 185 de zile, Nadal, care a adus un punct foarte valoros in prima zi, este cel mai tanar jucator din istorie care castiga Cupa Davis. Statele Unite se afla in continuare in cautarea unei victorii, ultima reusita de acest fel avand loc acum noua ani cand americanii au invins cu 3-2 reprezentativa SUA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.