Mijlocasul argentinian al lui CFR Cluj, Juan Culio, a declarat ca i-au trebuit doua saptamani sa se gandeasca daca se va transfera la o echipa din Romania, tara pe care nu stia sa o localizeze pe harta, dar, in cele din urma, sotia sa a fost cea care l-a convins sa accepte oferta

"Inainte de ultimul meci jucat la Serena ma schimbam in vestiar, iar impresarul meu mi-a spus ca am fost vandut inainte de disputarea partidei. M-a socat un pic vestea ca voi pleca in Romania, iar in acel joc am evoluat cu si mai multa ambitie. A doua zi dupa meci, m-am intors in Argentina cu sotia mea si i-am spus ca trebuie sa ne gandim daca mergem, pentru ca nici macar nu stiam unde e Romania pe harta. Mi-a luat doua saptamani ca sa ma gandesc, dar mi s-a transmis sa accept, pentru ca altfel eram vandut in alta parte. Sotia mea a insistat atunci sa spun 'Da', si asa am facut, pentru ca ea e ceea ce am mai important in viata mea", a spus Culio pentru o publicatie din orasul sau natal, Mercedes.

Argentinianul a recunoscut ca nu a invatat limba romana si a rememorat intamplari din perioada in care era coleg de camera cu Fabbiani: "Sa vorbesti romaneste este foarte, foarte dificil. Primele sase luni au fost teribile. Stateam cu Fabbiani, si cand mergeam la masa trebuia sa ii aratam ospatarului ce vrem sa mancam. La inceput, CFR era o echipa mica, dar acum a devenit puternica, dupa ce am castigat campionatul si am participat in Liga Campionilor. Acum este intre cele mai mari trei echipe din tara, alaturi de Dinamo si Steaua".

Despre un eventual transfer de la CFR Cluj, Culio a afirmat: "I-am spus impresarului meu sa ma sune doar cand trebuie sa semnez. Dar ma simt bine unde sunt acum, in Romania am fost tratat ca un roman, atat eu, cat si familia mea. Din acest motiv sunt foarte multumit, la fel cum sunt si din punct de vedere financiar. Daca va veni vreo oferta, sper sa fie buna pentru club, deoarece eu sunt multumit cu ce am acum".
Culio s-a referit si la posibilitatea naturalizarii sale pentru a putea fi selectionat la echipa nationala a Romaniei: "Vreau sa imi inchei cariera in Argentina, dar acum vreau sa stau cat mai mult posibil in Europa, daca se poate inca 10 ani. Se vorbeste despre o naturalizare a mea ca roman, dar acolo este o lege conform careia trebuie sa ai minimum 5 ani de rezidenta, iar mie imi lipsesc 3 ani si jumatate. Ar fi senzational sa joc la un Campionat Mondial".

Emmanuel Juan Culio, in varsta de 25 de ani, a fost transferat de CFR Cluj in vara lui 2007 de la clubul argentinian Independiente, dupa ce evoluase un sezon sub forma de imprumut in Chile, la echipa La Serena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.