Patronul lui FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat agentiei NewsIn, ca a avut o intalnire cu Dusan Uhrin si s-a inteles cu acesta pentru rezilierea contractului, insa a fost refuzat in momentul in care a dorit sa introduca o clauza prin care cehul nu mai poate lucra cu niciun club din tara.

"A fost o discutie interesanta, care a durat cam doua ore. Ne-am despartit amiabil, fara ca Uhrin sa aiba pretentii materiale. Nu a putut sa ne ofere garantii ca pana in vara nu va colabora sub nicio forma cu vreo echipa din Romania si asta m-a facut sa imi dau seama ca la momentul respectiv am luat cea mai buna hotarare, aceea de a renunta la el", a spus Iancu.

Conducatorul banatean a precizat ca a incercat, fara succes, sa il convinga pe Uhrin sa semneze o intelegere prin care acesta nu poate lucra la niciun club din Liga I in acest sezon. "Noi am cerut sa fie mentionata clauza de confidentialitate si neagresiune intelectuala, pe teritoriul Romaniei, lucru cu care el nu a fost de acord. In aceste conditii, el acum poate ocupa orice functie in organigrama unui club din tara. Il vom plati pana la data de 31 decembrie, iar in prima zi lucratoare a lui 2009 ii vom trimite toate actele", a mai afirmat acesta.

Marian Iancu a anuntat pe 2 decembrie, dupa ultima etapa a turului, ca a renuntat la serviciile lui Dusan Uhrin, desi in urma cu numai o zi ii propusese prelungirea contractului. Oficialul banatean a recurs la acest gest ca urmare a faptului ca tehnicianul urmarise cu o seara in urma partida dintre Steaua si Unirea Urziceni alaturi de Giovani Becali, pe care il considera un om "periculos de bun".

Dusan Uhrin fusese numit in functia de antrenor al banatenilor in vara lui 2007, iar in perioada petrecuta la FC Timisoara a reusit sa califice echipa in Cupa UEFA, iar in turul acestui campionat a adunat 35 de puncte si, in mod normal, ar fi fost pe primul loc, insa din cauza scandalului cu palmaresul, echipa a fost penalizata de FIFA cu 6 puncte. De asemenea, grupara viola este calificata si in sferturile de finala ale Cupei Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.