Boxerul britanic David Haie va lupta cu detinatorul titlului mondial WBC la categoria grea, Vitali Klitschko, in iunie 2009, la Londra, intr-un meci pentru centura, dupa cum a declarat sportivul din Marea Britanie.

"Am ajuns la un acord in ceea ce priveste intalnirea de la Londra, iar aceasta va avea loc in iunie. Va fi cel mai mare meci de la Lennox Lewis cu Mike Tyson. Nu am nicio indoiala in aceasta privinta. Am spus ca o sa fiu campion la semigrea, apoi voi trece la grei si asa am facut. Nu mi-am ales adversarul, dar voi boxa cu cel mai periculos pugilist din lume", a declarat David Haie, potrivit NewsIn.

Vitali Klitschko (37 de ani) a fost invins in 2005 de britanicul Lennox Lewis intr-un meci pentru centura mondiala, dar la scurt timp englezul si-a anuntat retragerea din sport. Ulterior, ucrainianul si-a recuperat centura mondiala WBC dupa ce l-a invins pe nigerianul Samuel Peter, in acelasi an. David Haie (28 de ani) este fost campion mondial la categoria semigrea, iar la meciul sau de debut in lumea greilor l-a invins categoric pe americanul Monte Barrett, dupa doar 5 reprize.

Vitali Klitschko are un frate, Vladimir, iar cei doi sunt primii din istoria boxului care detin un titlu mondial in acelasti timp. Impreuna, cei doi ucrainieni detin patru centuri mondiale: Vladimir are trei (IBF, WBO si IBO), iar Vitali are una (WBC). Cei doi si-au propus ca in anul 2009, unul dintre ei sa il provoace pe campionul WBA, gigantul rus Nikolay Valuev, acesta din urma urmand sa il infrunte, deocamdata, pe 20 decembrie, pe americanul Evander Holyfield.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.