Reprezentativa divizionara a Romaniei a trecut, vineri, de Steaua, scor 4-1, intr-o partida amicala in care a jucat 40 de minute si antrenorul ros-albastrilor Dorinel Munteanu, care s-a remarcat prin pasele sale de exceptie

Golurile au fost marcte de brazilianul Arthuro (31) pentru Steaua, respectiv Gigel Bucur (48, 52, 75) si Bicfalvi (65) pentru selectionata divizionara, relateaza NewsIn.

Steaua: Zapata (Cernea 30, Vatca 60) - Baciu, Radoi (Rusu 46), Ghionea (Rada 46), P. Marin (Filip 46) - Ov. Petre (Abel Moreno 46), Tiago (D. Munteanu 52) - Nicolita (Semedo 46), D. Moreno (Plesan), Toja - Kapetanos (Arthuro 2, Mustata 52). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Romania A: Pantilimon (Tatarusanu 46) - Dananae, Luchin (Gaman 46), Ciuca (Tudose 46), Latovlevic - Ropotan (Bicfalvi 46) - Roman (G. Bucur 46), Prepelita (Bourceanu 46), Deac (Cr. Tanase 46), Curtean (Varga 46) - Goga (Curtean 76). Antrenor: Victor Piturca.

In minutul 2 al partidei, Pantelis Kapetanos a acuzat usoare probleme medicale, tehnicianul Dorinel Munteanu nu a dorit sa forteze o accidentare mai grava a atacantului, astfel incat la inlocuit cu Arthuro.
Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, a fost trecut pe foaia de joc pentru acest meci, cu numarul 40, el cerandu-i permisiunea selectionerului Victor Piturca pentru a face acest lucru. Antrenorul ros-albastrilor a intrat pe teren in minutul 52 al partidei, atunci cand l-a inlocuit pe portughezul Tiago. Tehnicianul Stelei s-a remercat in timpul pe care l-a jucat cu pasele lungi pe care le trimitea spre "coechipierii" sai, mingi cu care punea in dificultate atat apararea adversa, cat si propriul atac, pentru ca jucatorii nu stiau unde o sa trimita balonul Dorinel.

Antrenorul Stelei a fost protagonistul unui moment amuzant petrecut la doar cateva minute dupa ce a intrat. Jucatorul reprezentativei dizionare, Alexandru Bourceanu, il urmarea pe tehnicianul stelist pe tot terenul, fapt ce il deranja vizibil pe acesta, iar Munteanu a strigat la Victor Piturca: "Piti, l-ai pus sa imi faca marcaj om la om?", replica la care selectionerul a raspuns zambind: "Da, esti omul lui".

Jucatorii Nicolita, Petre Marin, Ovidiu Petre, Dayro Moreno si Radoi, care au jucat pentru Steaua in prima repriza, au efectuat o recuperare in pauza meciului, ei facand cateva ture de teren. Jucatorii au fost schimbati la inceputul reprizei secunde de antrenorul Dorinel Munteanu.

Singurii jucatori care nu au evoluat niciun minut, desi au fost trecuti pe foaia de joc, au fost Bogdan Stancu de la Steaua, respectiv Alexandru Piturca de la reprezentativa Romaniei.

Antrenorul nationalei, Victor Piturca, a preferat sa urmareasca meciul de la Tribuna I, alaturi de secundul sau Dan Apolzan si a dat foarte rar indicatii elevilor sai. La pauza a mers pe teren si le-a oferit mai multe indicatii jucatorilor care faceau incalzirea si urmau sa intre in repriza secunda. Pe de alta parte, spre deosebire de meciurile oficiale cand se imbraca in trening, Piturca a ales pentru acest joc o tinuta eleganta.

Intr-una din lojele stadionului Steaua a fost prezent si patronul clubului din Ghencea, Gigi Becali. Acesta l-a strigat de mai multe ori pe Alexandru Piturca, iar dupa ce acesta l-a auzit i-a spus: "Alex, din primavara te iau la Steaua, sa mai dai goluri si pe aici, nu doar la Pandurii Tg. Jiu", iar fiul selectionerului i-a zambit finantatorului stelist. De asemenea, la meci a mai asistat si fostul manager din Ghencea, Adrian Ilie, dar si jucatorul Razvan Ochirosii, care a fost convocat la nationala pentru acest stagiu de pregatire, dar s-a accidentat in primul meci amical cu Romania U21, dar si jucatorul Stelei, Vali Badea, care a fost imprumutat in Grecia la Panserraikos, grupare cu care si-a reziliat insa contractul. Si fostul antrenor al Stelei, Marius Lacatus, a fost prezent la acest joc.

Partida a fost arbitrata de centralul Alexandru Tudor, iar el a fost ajutat de asistentii Bogdan Velicu si Vasile Marinescu, in timp ce rezerva a fost Aurelian Bogaciu. Alexandru Tudor a mai arbitrat si prima partida de verificare a echipei selectionate de Victor Piturca, meci care a avut loc miercuri, la Mogosoaia, in compania reprezentativei de tineret.

Clubul Steaua a decis ca acest meci amical sa fie inchis publicului, dar cu toate acestea la Tribuna a II-a a arenei din Ghencea au fost 15 oameni care au urmarit partida, cel mai probabil acestea fiind angajati ai clubului sau ai firmei de securitate.

Acesta a fost cel de-al doilea meci amical pe care reprezentatica divizionara pregatita de Victor Piturca l-a disputat in cadrul turneului de pregatire, primul dintre acestea fiind cel de miercuri, disputat la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia, cu Romania U21, castigat de seniori cu scorul de 3-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.