Debutanta la o editie a Campionatului Mondial al oamenilor strazii, Romania nu a putut trece de prima faza a grupelor, bilantul sau fiind de o victorie si patru infrangeri, astfel ca a incheiat pe ultimul loc, dupa Irlanda, Hong Kong, Franta si SUA. Singurul meci castigat de boschetarii nostri a fost impotriva selectionatei americane, pe care au invins-o cu 7-2.

Nationala Romaniei este antrenata de fostul fotbalist al lui Poli Timisoara, Florin Batranu, iar majoritatea componentilor sunt din zona Banatului, in frunte cu vedeta echipei, Claudiu Kostity.

Citeste si:

In ciuda rezultatelor, jucatorii nostri vor ramane la Melbourne pana la finalul competitiei, pe 7 decembrie, pentru meciurile de clasament contra unor boschetari reprezentativi din Timorul de Est, Filipine, Chile sau Cambodgia.

Competitia gazduita in acest an de Australia se afla la cea de-a sasea editie si beneficiaza de un record de participare, 56 de natiuni inscriindu-se la startul sau. Meciurile se desfasoara in doua parcuri din Melbourne, Federation Square si Birrarung Mar.