Presedintele FRF Mircea Sandu le-a cerut antrenorilor din Divizia A sa-si dea cu parerea despre viitorul antrenor al Nationalei * Din cei zece tehnicieni prezenti la Casa Fotbalului, patru l-au ales pe Piturca, trei au votat pentru Boloni, in timp ce alti trei s-au abtin

Ieri, la Casa Fotbalului, a avut loc o consfatuire pe tema "activitatea medico-sportiva", unde au fost invitati sa participe toti antrenorii divizionarelor A. Ocazia a fost potrivita pentru presedintele FRF Mircea Sandu de a afla pe cine vad tehnicienii in postul de selectioner al primei reprezentative. Cum Mircea Lucescu si Gheorghe Hagi au refuzat de la inceput oferta, cei doi candidati ramasi in cursa au fost Victor Piturca si Ladislau Boloni. Desi Piturca are sansele cele mai mari de a prelua conducerea tehnica a Nationalei, presedintele Mircea Sandu si-a motivat gestul prin faptul ca nici Boloni nu a respins propunerea. "In cursa au ramas Boloni si Piturca. Boloni nu a spus nu, iar Piturca a spus ca ar vrea sa fie selectioner", a declarat Sandu. Antrenorilor nu li s-a impus sa semneze chestionarele, dar li s-a cerut sa-si argumenteze alegerea. Prezent la consfatuire, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a declarat ca, desi nu este convins de rostul scrutinului, a mers pe mana fostului antrenor al Stelei. "Eu l-am ales pe Piturca pentru ca este un foarte bun strateg si pentru ca a calificat nationala de tineret la un turneu final, precum si pe cea de seniori la CE din 2000. Victor Piturca este un tip cu personalitate foarte puternica, pe care il apreciez de foarte mult timp. Nu stiu daca votul nostru de astazi va conta in alegerea viitorului selectioner, dar, daca am fost intrebat, eu am raspuns", a spus antrenorul rapidist. Victor Piturca a obtinut cu un vot peste fostul sau coleg de la Steaua, Ladislau Boloni. Din cei zece antrenori, patru l-au votat pe Piturca, trei pe Boloni, in timp ce alti trei s-au abtinut.

Desi a iesit invingator, Victor Piturca spune ca nu i se pare normal sa voteze antrenorii. "Nu m-a surprins votul antrenorilor. Este opinia lor. Nu mi se pare insa normal sa li se ceara votul lor. In nici o tara nu se mai poarta sa intrebi tehnicieni, conducatori sau alti oameni de fotbal cine sa fie selectionerul echipei nationale. Din cate am inteles, am ramas eu si Boloni, iar miercuri sau joi va avea loc un Comitet Executiv si se va cunoaste noul selectioner", a spus Piturca. Presedintele FRF si-a propus sa se consulte cu absolut toti cei implicati in fotbalul romanesc pentru a numi noul selectioner. In cazul de fata, in care au mai ramas doar doi candidati, Sandu a propus inca de la inceput strategia de selectie. Cei doi urmeaza sa alcatuiasca cate o strategie pe termen lung, iar Comitetul Executiv va decide care este mai buna. Daca pana la final nu se va putea hotari cine va fi noul selectioner, Comitetul va decide prin vot.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.