Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, a spus luni ca isi doreste sa inceapa anul cu victorii impotriva Serbiei si Austriei, in preliminariile CM, si s-a declarat convins ca elevii sai ii pot depasi pe sarbi, in ciuda faptului ca acestia trec printr-o forma foarte buna

"Vreau sa incepem anul 2009 cu doua victorii, impotriva Serbiei si impotriva Austriei, ca sa putem avea sanse de calificare. Daca nu vom castiga cu Serbia, va fi foarte greu sa reusim calificarea. Serbia are un lot valoros, cu jucatori care evolueaza titulari meci de meci la echipele lor de club. Echipa lor nationala a avut rezultate bune in 2008 si pot spune ca Franta a castigat cu noroc in fata lor. Am certitudinea ca Romania poate bate Serbia, dar trebuie neaparat sa obtinem victoria si in Austria", a declarat Victor Piturca, luni, la reunirea reprezentativei divizionare de la Mogosoaia.

Selectionerul a apreciat ca jucatorul Jovanovic, de la Standar Liege, si-a exprimat sincer parerea cand a declarat ca nu cunoaste nationala Romaniei. "Era normal ca in afara de Mutu si Chivu sa nu cunoasca niciun jucator", a fost de parere Piturca, marturisind ca l-a observat deja pe fotbalist in meciul cu Austria, dar ii va cere referinte despre el si fostului sau coleg, Ladislau Boloni, actualul tehnician al lui Standard.
Tot referitor la reprezetativa Serbiei, selectionerul roman a mai declarat: "Cand spuneam ca avem a treia sansa de calificare in grupa, toti ziceau ca imi caut un alibi, dar acum se vede cine e Serbia si, in plus, toate victoriile pe care le-a obtinut le-a dat moral bun jucatorilor".

Fotbalistii din lotul A divizionar s-au reunit luni la Mogosoaia, pentru a participa la un stagiu de pregatire sub comanda selectionerului Victor Piturca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.