Mijlocasul englez Steven Gerrard va aniversa sambata 10 ani de la debutul sau la Liverpool si afirma intr-un interviu ca nu ar fi schimbat nimic din ceea ce s-a intamplat in cariera lui, dar regreta ca s-a gandit sa plece la Chelsea, informeaza NewsIn

"Sa pleci de la scoala si sa stii ca joci fotbal in fiecare zi, aceia au fost cei mai frumosi ani din viata mea. Castigam foarte putini bani atunci, dar imi placea sa ma trezesc dimineata, sa ma urc in autobuz si plec spre Melwood. Timp de doi ani am iubit acest lucru, chiar daca echipa castiga, pierdea sau terminam la egalitate. Imi place si in zilele astea, dar numai atunci cand castigam", si-a amintit capitanul lui Liverpool, Steven Gerrard.

Mijlocasul englez afirma ca nu regreta nicio decizie pe care a luat-o: "Nu as schimba pentru nimic in lume. Sunt capitanul echipei si fac ceea ce mi-am dorit mereu. Doar cand te maturizezi realizezi cat de important este sa joci pentru Liverpool, pentru ca multi fani sunt prezenti peste tot cu echipa si tu ai puterea sa faci lumea fericita. Nimic altceva nu mai conteaza", a mai spus Gerrard, pe care Chelsea a oferit 20 de milioane de lire sterline in 2004 si a facut o noua oferta 32 de milioane in 2005.

"Nu cred ca presiunea te aduce intr-un moment in care spui ca nu mai poti sa suporti. Dupa ce iesi de pe teren castigator in fata lui Everton, Manchester United sau Chelsea, sau cand ajungi intr-o finala, depasesti problemele", a spus jucatorul lui Liverpool, care considera ca unul dintre cele mai importante meciuri din cariera lui a fost victoria in fata lui AC Milan in finala Ligii Campionilor. El a reusit atunci unul din cele 104 goluri pe care le-a marcat pentru Liverpool.

Steven Gerrard a mai spus si ce simte un jucator dupa o realizeaza o performanta importanta: "Atunci cand joci intr-un meci mare si-l castigi, te poti bucura de el cam doua saptamani. O luna in cazul in care este finalul sezonului, dar apoi trebuie sa o iei de la capat, cred ca acesta este lucrul incredibil in fotbal: daca nu inveti sa mergi mai departe dupa ce ai castigat sau pierdut, nu vei avea niciun viitor. Cariera mea cu siguranta nu a fost numai in sus, sus, sus. A fost in sus, sus, jos, jos, sus. Cred ca niciun jucator din lumea a avut in cariera numai momente ascendente", a explicat fotbalistul formatiei engleze.

"Nu vreau sa-mi inchei cariera si lumea sa ma vada ca pe o ratare. Daca ma uit in trecut pot sa spun ca sunt multumit de cum am reactionat. De la faulturile dure, la discutia despre plecare la Chelsea, pe care o regret, sau la autogolul din finala Cupei. Fara aceste momente nu cred ca as fi ajuns unde sunt acum", a spus capitanul lui Liverpool.

"In Premier League, daca pierzi doua meciuri consecutive, risti sa nu mai ai sanse la titlu. Toti suporterii nostri vor ca noi sa ne luptam la titlu. Au trecut zece ani, dar sunt sigur ca urmatorii cinci sau sase vor fi la fel, de aceea trebuie sa profit de fiecare minut in care joc", a mai spus Gerrard.

Capitanul formatiei Liverpool, Steven Gerrard, s-a nascut la 30 mai 1980 si a debutat pentru formatia de pe Anfield Road la 29 noiembrie 1998, intr-un meci impotriva lui Blackburn Rovers, dupa ce alti zece ani a jucat la echipa de tineret. Alaturi de Liverpool a castigat Liga Campionilor (2005), doua Cupe ale Angliei (2001, 2006), Cupa UEFA (2001) si Supercupa Europei (2002, 2006).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.