Loteria Romana trebuie sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) doar o cota-parte din veniturile realizate in urma pronosticurilor sportive si nu din pariuri, isi motiveaza Curtea de Apel Bucuresti decizia prin care a stabilit ca Loteria nu mai trebuie sa plateasca FRF 17,3 milioane de lei. Instanta mai arata ca instanta de fond (n.r. - Tribunalul Bucuresti) a interpretat gresit intelesul termenilor 'pronostic' si 'pariu', in sensul ca a pus semnul egalitatii intre cele doua jocuri de noroc si a obligat Loteria Romana, pe 5 decembrie 2007, sa plateasca catre FRF 20% din incasarile provenite din pronosticurile si pariurile sportive, desi Legea sportului prevede ca Loteria trebuie sa plateasca 5% din valoarea pronosticurilor.

Pronosticurile sunt cele cand fondul castigului se stie dinainte, in timp ce participantii la pariuri isi fixeaza suma de castig.

Citeste si:

Curtea de Apel mai sustine ca, potrivit legii, doar agentii economici, altii decat Loteria Romana, trebuie sa vireze catre FRF 20% din incasarile provenite din pronosticurile si pariurile sportive. Institutia condusa de Mircea Sandu a atacat insa decizia la Inalta Curte.