Turcu a mai declarat ca el nu a avut nici calitatea si nici dreptul de a incheia contracte ce fac obiectul cercetarilor Directiei Nationale Anticoruptie, sustinand ca pentru fiecare firma de-a sa are administratori care l-au asigurat de legalitatea afacerii cu Opera Romana.

"Procurorii cauta un varf de ac intr-un car cu fan", a afirmat vicepresedintele Dinamo, care a acuzat din nou ca ancheta impotriva sa este una politica.

Vicepresedintele Consiliului de Administratie al Dinamo a petrecut astazi aproximativ 20 de minute in sediul DNA.

Vasile Turcu s-a prezentat si pe 3 noiembrie la DNA, la iesire el afirmand ca a fost chemat in legatura cu ancheta referitoare la un contract de reparatii semnat cu Opera Romana, dar si pentru alte dosare.Turcu a afirmat ca a semnat o declaratie ca este nevinovat si ca nu cunoaste amanuntele contractului semnat de Ludovic Spiess si de administratorul firmei care a facut reparatiile.

"Ludovic Spiess era un om care nu avea nevoie de bani si nu avea nevoie sa ia mita de la mine. Prima data a fost o selectie de oferte pentru renovarea a trei camere la Opera Romana. Ulterior, Spiess mi-a spus ca a facut rost de bani si atunci am mai renovat alte cinci camere", a afirmat actionarul Dinamo.

Turcu a afirmat ca este doar actionar la respectiva firma de constructii, ca nu stie ce calitate are in dosarul DNA si ca nu i s-au adus la cunostinta invinuirile. El a spus ca avocatii sai au cerut o noua expertiza a lucrarilor si a criticat faptul ca DNA si-a trimis proprii experti pentru evaluarea acestora.

Vicepresedintele Consiliului de Administratie al Dinamo, Vasile Turcu, a fost si pe 2 iulie la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acesta refuzand sa spuna care este motivul pentru care l-au chemat procurorii anticoruptie. Turcu a venit insotit de avocatul sau, Doru Viorel Ursu, si potrivit unor surse judiciare, el a fost audiat in dosarul Opera. Turcu s-a prezentat si pe 25 mai la DNA, in acelasi dosar.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta DNA vizeaza aceleasi aspecte semnalate de presedintele Grupului de Investigatie Politica (GIP), Mugur Ciuvica, in cadrul unei conferinte de presa organizata in 2005.
Potrivit GIP, compania controlata de Vasile Turcu a incheiat, in anul 2001, cu Opera Nationala un contract de reparatii curente, in valoare de 509,34 milioane lei vechi pentru care Ministerul Culturii a platit din bani publici, intr-un final, 146,42 miliarde de lei.

Afacerea a dus la demiterea fostului sef al Operei Romane, Ludovic Spiess, care, intre timp, a decedat.

Conform intelegerii scrise, Romconstruct Holding Grup SA se obliga sa execute la Opera Nationala din Bucuresti o serie de lucrari de reparatii curente, precum zugraveli in cabine, casa scarii si hol, mochetare cabine, schimbare obiecte sanitare din cabinele artistilor, schimbarea oglinzilor din camere, repararea mobilierului si a tamplariei din cabine. Din partea beneficiarului, contractul a fost semnat de Ludovic Spiess, la acea vreme directorul general al Operei.

Datorita valorii scazute a contractului, acesta a putut fi incheiat fara licitatie, fiind acordat firmei Romconstruct in baza unei selectii de oferte.

Ulterior parafarii, contractul a fost prelungit prin 16 acte aditionale, astfel ca, intr-un final, lucrarile au ajuns sa coste 146.429.326.000 lei vechi.