Selectionerul nationalei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, a declarat, miercuri, ca meciul amical disputat contra Bulgariei, scor 1-1, a aratat ca elevii sai au capacitatea de a se califica la un turneu final, dar trebuie sa-si omogenizeze relatiile de joc, transmite corespondentul NewsIn

"A fost un test util contra unui adversar bun, am vazut care este potentialul baietilor, cred ca meritam sa castigam dupa numarul ocaziilor avute. Din pacate am primit acel autogol pe o greseala copilareasca. Este greu sa stabilesti relatii de joc intre jucatori care nu au evoluat impreuna pana acum, dar prestatia lor imi da sperante pana acum", a spus Sandoi.

De asemenea, selectionerul a analizat care sunt plusurile si minusurile actualei generatii de tineret: "La unii jucatori se cunoaste faptul ca nu joaca la echipele de club, le-a fost mai greu si azi, este important ca de acum sa evolueze meci de meci. Se cunoaste un plus de experienta la jucatorii care au evoluat in campania trecuta de calificare. Astazi ne-au lipsit Hora, Liviu Ganea si Sburlea, dar nu-i nicio problema, am avut ocazia sa vad alti jucatori la lucru".

Jucatorul Universitatii Craiova, Constantin Gangioveanu, a afirmat ca obiectivul colegilor sai de la echipa nationala de tineret este sa depaseasca performantele generatiei precedente: "A fost un test pe jumatate reusit, ma bucur ca am marcat, dar imi pare rau ca nu am reusit sa castigam, ne dorim foarte mult sa depasim generatiile trecute si sa ne calificam la urmatorul turneu final. Sper sa marchez si cu Steaua cum am facut-o si astazi".

Mijlocasul formatiei Dinamo, Gabriel Torje, a apreciat ca echipa nationala de tineret a Romaniei are potential valoric, dar are nevoie de experienta: "Trebuia sa dam doua, trei goluri, sa ne facem meciul mai usor, din pacate eu am marcat in proprie poarta, dar se mai intampla si astfel de lucruri. Suntem un grup de jucatori talentati, dar mai avem nevoie de timp pana sa devenim o familie".

Nationala Under 21 a Romaniei a remizat miercuri, la Caracal, cu reprezentativa similara a Bulgariei, scor 1-1, in primul meci al noii generatii dupa ratarea calificarii la CE 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.