Jandarmeria Romana a anuntat astazi ca suporterii care aprind torte pe stadioane trebuie evacuati, iar aceasta responsabilitate revine firmelor de paza angajate de cluburile organizatoare

"Conform prevederilor art.5 din Legea nr. 4/2008, 'raspunderea pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta in interiorul arenelor sportive revine organizatorului, care poate incheia in acest sens contracte de prestari de servicii, in conditiile legii, cu societati specializate de protectie si paza'", se arata in comunicatul respectiv.

De asemenea, conform articolului 10 din aceasta lege, "pentru asigurarea ordinii si sigurantei spectatorilor in arena sportiva, organizatorul de competitii sau de jocuri sportive are obligatia de a efectua un control amanuntit al arenei sportive, inainte de accesul spectatorilor, pentru a indeparta toate materialele interzise, precum si un control riguros al persoanelor si al bagajelor acestora, avand ca scop impiedicarea introducerii in stadion a unor obiecte sau materiale interzise".

Mai mult, oamenii legii dau vina pe firma de securitate de la stadionul Steaua pentru modul in care a procedat atunci cand fanii din Ghencea au aprins torte in timpul meciului cu FC Timisoara: "O alta prevedere expresa a legii este ca spectatorul care, in arena sportiva, savarseste o contraventie sau infractiune incriminata de Legea nr. 4/2008, este evacuat, fara a mai putea reveni in arena pana la terminarea jocului sportiv".

De la intrarea in vigoare a Legii nr.4/2008, Jandarmeria Romana a luat urmatoarele masuri: a aplicat 371 sanctiuni contraventionale; au fost intocmite actele premergatoare pentru un numar de 44 de infractiuni; a aplicat masura interzicerii accesului pe stadioane unui numar de 134 de persoane. Jandarmii au mai depistat in interiorul arenelor sportive un numar de cinci persoane care aveau aplicata masura complementara de interzicere a accesului la competitiile spotive, acestora intocmindu-li-se actele premergatoare urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 31 alin. 1 din Legea 4/2008.

Precizarile Jandarmeriei Romane au venit pentru clarificarea unor aspecte mediatizate dupa incidentele din timpul desfasurarii partidelor din Liga I: Dinamo-Steaua, Rapid-Steaua si Steaua-FC Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.