Desi important, deoarece mai poate oferi variante selectionerului Victor Piturca pentru unele posturi deficitare, meciul din aceasta seara cu Georgia nu poate inlatura senzatia de amical de umplutura, cu iz de vacanta.

Nationala are o componenta inedita, fara liderii Mutu si Chivu si cu unii fotbalisti debutanti la aproape 31 de ani – cazul clujeanului Cristian Panin.

Victor Piturca spera ca meciul amical cu Georgia sa fie util prin castigarea unor noi jucatori in perspectiva dublei cu Serbia si Austria din martie 2009, in preliminariile CM 2010.

'Sunt cativa debutanti, cativa jucatori -tineri din generatia noua, care au evoluat la tineret. Ma intereseaza si jocul echipei nationale, si rezultatul. Sper sa fie un test util', a spus Piturca, selectionerul fiind de parere ca Georgia e o echipa cu un stil de joc apropiat de Serbia, viitoarea noastra adversara in preliminariile CM 2010.

'Exista o asemanare a stilului de joc al Georgiei cu cel al Serbiei – sigur, pastrand proportiile. Sunt jucatori tineri, care au o tehnica buna. Din pacate, eu nu am acum toti jucatorii la dispozitie si nu are relevanta daca jocul Georgiei seamana foarte mult cu cel al Serbiei sau Austriei'.

Au venit pentru a ramane

Dinamovistul Adrian Ropotan (22 de ani), unul dintre debutanti, spera ca la prima sa convocare sa nu dezamageasca si sa fie chemat si in viitor la nationala. 'Sper sa am o prezenta cat mai onorabila, sa nu dezamagesc si poate pe viitor sa urmeze si alte convocari. E important pentru mine ca voi evolua pe terenul pe care joc si la echipa de club. Le multumesc oamenilor care au incredere in mine si sper sa nu-i dezamagesc. Cand suntem convocati, trebuie sa dam ce e mai bun, cine ajunge aici trebuie sa demonstreze ca are valoare si are puterea sa ramana in acest lot'.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.