Firma care asigura paza la stadionul Steaua a actionat conform legii la meciul cu FC Timisoara, s-a tras concluzia la intalnirea de marti la care au participat reprezentanti ai clubului, suporterilor, Jandarmeriei si ai firmei conduse de Catalin Zmarandescu, informeaza NewsIn

Cei prezenti la intalnire au urmarit materialele filmate in ziua partidei cu FC Timisoara si au discutat despre situatia creata. Acestia au ajuns la concluzia ca firma de paza a actionat in conformitate cu Legea Nr. 4/2008 (n.r. Legea impotriva violentei in sport) si a incercat doar separarea suporterilor turbulenti de ceilalti, iar incidentele s-au creat pentru ca anumite persoane, identificate si retinute ulterior, au actionat in forta.

De asemenea, toti participantii la intalnire s-au delimitat de asemenea acte de huliganism si au decis ca, pe viitor, sa actioneze impreuna pentr combaterea violentei pe stadion. Mai mult, Steaua a cerut ca pe toate stadioanele din tara sa fie luate aceleasi masuri pentru prevenirea actelor de huliganism, pentru a se incerca eradicarea acestui fenomen.

La inceputul partidei dintre Steaua si FC Timisoara, scor 2-2, din etapa a 15-a a Ligii I, suporterii stelisti de la Peluza Nord au aprins mai multe torte, desi introducerea lor pe stadion este interzisa. Oamenii de paza le-au cerut acestora sa inceteze, insa fara sorti de izbanda, astfel ca au intervenit in forta. In urma ciocnirilor, un suporter a fost retinut, fiind scos in afara stadionului, un altul a lesinat si a fost dus la salvare, iar un fan s-a ales cu nasul spart. Arbitrul Cristian Balaj a fost nevoit sa intrerupa partida timp de cateva secunde pentru a permite medicilor sa il transporte pe tanarul lesinat la ambulanta.

In minutul 20, si in Peluza Sud au inceput incidente destul de serioase, dupa ce fanii aflati pe randurile superioare au aruncat cu scaune spre jandarmii comasati in apropiere. Fortele de ordine au intervenit pentru a calma spiritele, apeland la gaze lacrimogene. Spiritele s-au calmat spre finalul primei reprize, atunci cand jandarmii si bodyguarzii de la firma de securitate au reusit sa ii opreasca pe suporteri si sa ii disperseze.

La pauza, majoritatea suporterilor de la Peluza Nord a parasit stadionul, insa cativa fani mai turbulenti s-au indreptat spre parcarea din spatele tribunei oficiale, unde au dat foc unui banner si au vandalizat mai multe masini. De asemenea, au aruncat cu pietre spre jandarmi si jurnalisti, fara sa loveasca serios pe cineva. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina si au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa suporterii, iar in cele din urma au reusit sa ii retina pe o parte dintre ei pentru a-i duce la Politie in vederea identificarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.