Fostul international englez Andrew "Andy" Cole, care si-a reziliat luna trecuta contractul cu Nottingham Forest, a decis sa se retraga din fotbalul profesionist pe care l-a inceput in urma cu 18 ani la Arsenal Londra, informeaza editia de marti a BBC.

"Nu este un sfarsit ideal, dar, in acelasi timp, nu as schimba nimic. Mi-am trait visul. Am acumulat foarte multa experienta si vreau ca in viitor sa dau ceva inapoi fotbalului. Nu cred ca aici se incheie povestea mea, doar ca va incepe un nou capitol", a afirmat fostul atacant al lui Manchester United, Cole (37 de ani) a evoluat in cariera sa la 13 echipe pentru care a marcat 289 de goluri in toate competitiile.

Acesta a debutat in fotbalul profesionist la Arsenal, in 1990, dar la scurt timp a fost imprumutat la Fulham, in liga a treia, iar apoi cedat la Bristol City. In februarie 1993, Newcastle a platit pentru serviciile atacantului suma de 1.75 milioane de lire, iar in cele doua sezoane pe care le-a petrecut acolo a inscris 68 de goluri in 84 de meciuri.

La inceputul anului 1995, Cole a fosta achizitionat de Manchester United, echipa la care a cunoscut cele mai mare succese profesionale. Alaturi de formatia pregatita de Sir Alex Ferguson a castigat cinci titluri in Premier League, doua Cupe ale Angliei, precum si Liga Campionilor si Supercupa Europei.

Dupa sapte ani petrecuti la MU, Cole a mai jucat la formatii precum Blackburn, Fulham, Manchester City sau Birmingham. Ultima data acesta a fost legitimat la Nottingham Forest, echipa din orasul sau natal.

Andy Cole (15 selectii si o reusita la echipa nationala) a marcat 178 de goluri in Premier League, cota care il plaseaza pe locul 2 in toptul celor mai buni marcatori, dupa Alan Shearer, cu 260 de goluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.