Presa din Franta a laudat jocul prestat de Girondins Bordeaux in meciul cu CFR Cluj, castigat cu 2-1, si a ironizat campioana Romaniei, despre care a spus ca ocupa locul pe care il merita dupa evolutia avuta in Grupa A a Ligii Campionilor

"Grupa A, cea a lui Girondins Bordeaux, este total relansata dupa victoria formatiei lui Laurent Blanc in fata lui Cluj, scor 2-1, prin golurile lui Gourcuff si Wendel. Englezii de la Chelsea au pierdut cu 1-3 in fata lui AS Roma, iar acum gruparea londoneza are numai un singur punct avans in fata echipei din Italia si a lui Bordeaux. A fost aproape acelasi rezultat ca acum doua saptamani, pe Chaban-Delmas, dar meciul a fost total diferit", scrie L'Equipe in editia online de miercuri.

Sursa citata mentioneaza ca de aceasta data Bordeaux a meritat cu adevarat victoria si a rasturnat ierarhiile in Grupa A, mai ales avand in vedere startul foarte slab al echipei. "Formatia lui Bordeaux a castigat pentru ca a avut curaj, desi au existat momente in care portarul Mathieu Valverde a reusit sa-si pastreze formatia in avantaj. Castigand sase puncte in fata rivalilor romani, Bordeaux are sanse mult mai mari de calificare, mai ales ca dupa primele doua meciuri aveau zero puncte si sapte goluri incasate. Clujul a revenit pe locul unde era si in momentul tragerii la sorti: ultimul. Bordeaux a spart gheata in Liga Campionilor, iar acum trebuie sa exprime bine in ultimele doua meciuri, contra lui Chelsea si Roma, doua adversare adevarate de Liga Campionilor", mai comenteaza cotidianul francez.

"Vestea buna este ca bordelezii au obtinut ieri seara, la Cluj, un succes prin care se relanseaza in lupta pentru calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce au avut un debut catastrofic. Vestea proasta este ca succesul a fost atenuat de victoria Romei contra lui Chelsea. CFR a fost marea perdanta a serii, in timp ce Bordeaux trebuie sa fie concentrata la maximum in urmatoarele doua meciuri din grupa, pentru ca drumul este inca lung, dar trebuie sa speram", scrie cotidianul Sud Ouest.
Presa franceza il considera pe portarul Valverde unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, mai ales ca a avut trei interventii salvatoare, dar se mentioneaza evolutia pe care a avut-o si Alou Diarra, chiar daca nu el a marcat.

Cotidianul Le Parisien noteaza ca Bordeaux are de acum incolo "dreptul sa viseze" la calificarea in optimile de finala, desi victoria lui AS Roma a complicat si mai mult situatia in fruntea clasamentului. "In ciuda publicului ostil, Bordeaux a reusit sa-si faca jocul si a avut o clara superioritate tehnica, reusind sa castige meciul desi gazdele au egalat la scurt timp dupa deschiderea scorului", scrie publicatia.

"Impunandu-se ieri la Cluj, Girondins Bordeaux a obtinut a doua victorie contra romanilor, ceea ce le permite sa-si pastreze sansele de a continua aventura europeana. Dupa victoria printr-un autogol, Bordeaux a castigat de aceasta data prin reusitele lui Gourcuff si Wendel. Meciul a debutat in tromba, cu doua goluri marcate in primele zece minute. Cornerele Clujului au adus panica in careul oaspetilor, dar Bordeaux a inscris nou, Wendel reusind o bijuterie de gol", noteaza ziarul Le Dauphine Libre.

Campioana Romaniei, CFR Cluj, a pierdut marti in fata formatiei franceze Girondins Bordeaux, scor 1-2, intr-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor si a cazut pe ultimul loc. In celalalt meci al grupei, AS Roma s-a impus, pe teren propriu, in fata lui Chelsea cu scorul de 3-1.

Clasamentul grupe A: 1. Chelsea 7p (6-3), 2. AS Roma 6p (7-5), 3. Bordeaux 6p (4-8), 4. CFR Cluj 4p (3-4).

Urmatoarea etapa va avea loc la 26 noiembrie si programeaza urmatoarele intalniri: CFR Cluj-AS Roma si Bordeaux-Chelsea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.