Numarul unu mondial in clasamntul ATP, spaniolul Rafel Nadal, a declarat luni forfait Turneului Campionilor de la Shanghai, iar locul sau va fi luat la acest concurs de francezul Gilles Simon, informeaza NewsIn

Rafael Nadal, care a abandonat vineri turneul de la Paris-Bercy din cauza unor probleme la coapsa dreapta, a declarat pe site-ul sau ca in acest an programul sau competitional a fost prea incarcat si nu dispune in acest final de sezon de "prospetimea psihica necesara pentru a face fata acestei competitii".

Medaliatul cu aur de la Beijing a mai declarat ca in acest an obiectivul sau, acela de a ajunge numarul 1 mondial, a fost indeplinit si a anuntat ca isi va menaja eforturile pentru finala Cupei Davis, pe care Spania o va disputa impotriva Argentinei, in perioada 21-23 noiembrie la Mar del Plata: "Am luat acesata decizie pentru a ma pregati pentru intalnirea de la Mar del Plata. Din cauza asta am preferat sa nu joc la Shanghai".

In aceste conditii, tenismenul francez Gilles Simon, finalistul turneului de la Madrid si numarul 9 in clasamentul ATP, se va alatura compatriotului sau Jo-Wilfried Tsonga in turneul de la Shanghai. Este a doua oara pentru Franta cand este reprezentata la acest Masters de doi jucatori, dupa ce in 1986 i-a avut in turneu pe Yannick Noah si Henri Leconte.

Dupa retragerea lui Nadal, Turneul Campionilor de la Shanghai, care se va disputa in perioada 9-16 noiembrie, ii va alinia la start pe urmatorii jucatori: Roger Federer, Novak Djokovici, Andy Murray, Nikolai Davidenko, Andy Roddick, Jo-Wilfried Tsonga, Juan Martin Del Potro si Gilles Simon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.