Suporterii echipei Steaua critica in termeni duri, pe site-ul www.fcsteaua.ro, gestul presedintelui executiv Mihai Stoica, care a lovit un suporter in timpul partidei de sambata, in fata echipei CFR Cluj. Ei ii cer demisia oficialului formatiei Steaua: "Sper sa isi dea demisia cat mai repede lingaul si sa nu ii mai vad mutra ca mi se face rau. Steaua merita niste oameni de caracter, nu personaje care imprastie in jurul lor mireasma de cacareze de ovine pe care si le plimba in "Meibah"", a scris "majanadrei".

Un suporter care semneaza cu initialele CNCT sustine ca o parte dintre suporterii de la tribuna au fost batuti in afara stadionului de bodyguarzii patronului Gigi Becali, pentru ca au afisat niste bannere prin care protestau impotriva conducerii clubului. "Incredibil! Am ajuns sa fim batuti, mai nou, de presedinti. Nu ajungea ca trimiteau bodyguarzii, acum vin barosanii de la oficiala, direct. Duminica seara au fost batuti mar in parcare cativa baieti pentru mesajele de la peluza a doua".

Sociologul Marius Pieleanu, autorul unor cercetari asupra comportamentului deviant al suporterilor, crede ca Mihai Stoica a intrat pe o paradigma a lui Gigi Becali, acesta fiind cel care da tonul violentelor in Ghencea. "Actiunea lui Stoica nu se justifica cu nimic. Este incitare la violenta. Din pacate, Stoica nu va intelege nimic, pentru ca urmeaza indicatiile pretioase ale patronului. E doar un angajat. De asta, Becali nu va lua masuri impotriva lui Stoica, pentru ca, in subconstient, Gigi aproba acest gen de actiune", a afirmat Marius Pieleanu.

Psihologul Aurora Liiceanu considera ca acest gen de comportament ar trebui sanctionat de catre societate. "Nu respecta conditiile minime de comportament. Daca, in astfel de cazuri, personajul nu este exclus se poate ajunge la delicte mari. Din pacate, acest comportament violent nu este sanctionat de societate, nu exista un front comun impotriva acestor personaje", ne-a declarat Aurora Liiceanu.

Mihai Stoica este si presedinte al clubului Steaua Wu Shu, unde este legitimat si Catalin Zmarandescu, bodyguardul lui Gigi Becali, astfel ca oficialul stelist a fost mereu aproape de sporturile de "contact".

Nici promotorul galelor Local Kombat, Eduard Irimia, nu intelege insa gestul lui Stoica. "A fost prezent la vreo trei-patru gale Local Kombat si vad ca a deprins ceva de acolo. Doar ca astfel de iesiri nu isi au locul in tribunele unui stadion. Violenta pe strazi si pe stadioane nu e normala. Cine se crede bun, sa urce in ring sa-si masoare fortele. Daca voia, domnul Stoica putea sa-l invite in ring pe suporterul respectiv", a spus Irimia, care si-a amintit ca MM Stoica l-a provocat la o lupta in ring si pe Cristi Borcea.

Agentia Nationala pentru Sport condamna si ea gestul facut de Mihai Stoica si cere sanctionarea exemplara a oficialului stelist, se arata intr-un comunicat al organizatiei guvernamentale. "Avand in vedere incidentul, precum si alte cazuri la fel de grave, ANS isi manifesta totala ingrijorare, solicitand masuri urgente si drastice pentru realizarea unui climat de securitate si siguranta, de sanctionare exemplara a celor vinovati", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.