Raikkonen bea sampania inainte de a-si uda fanii, Iagudin statea mai bine pe patine dupa o dusca, pentru George Best alcoolul chiar a fost viata sa, in timp ce Gascoigne ajunge o data pe saptamana la dezalcoolizare

Celebritatea este legata indestructibil de petreceri private in cluburi de lux, unde vedetele, ferite de privirile indiscrete si bliturile fotografilor, se dau in stamba si isi elibereaza energiile.

Golul lasat il umplu cu licori alcoolice, al caror damf trece de zidul discretiei si al caror efect se regaseste surprins fotografic in paginile publicatiilor de scandal.

Inainte de a deveni cancan, relatia sportivilor cu bautura a fost una profesionala, primul caz celebru in acest sens fiind al jucatoarei franceze de tenis Suzanne Lenglen, sextupla castigatoare atat la Roland Garros, cat si la Wimbledon.

Avem si noi betivii nostri
In Romania, primii clasici ai paharului au fost regretatii Nicolae Dobrin si Florea Dumitrache. Ultimului, bautura i-a pricinuit mari necazuri in viata de zi cu zi, determinand despartirea de prima sotie, dar intr-un interviu dat cu putin timp inainte de a muri, Mopsul se justifica: “De multe ori beam din plictiseala”.

In zilele noastre exemplele sunt foarte multe si se gasesc la mai toate nivelurile. Dorin Semeghin, “spaima sticlelor de vin” cum ii spuneau suporterii dinamovisti, a devenit deja legenda cu pataniile sale. Si-a distrus masina de zidul unui hotel, s-a batut in mai multe cluburi si si-a cheltuit mare parte din avere in discoteci si pe bautura.
Prietenul sau de pahar Adrian Iordache are pe constiinta accidentarea mortala a unui om, pe cand se intorcea de la o petrecere de la Pitesti. La Rapid, pe nigerianul Boya si muntenegreanul Bozovic nici amenintarile conducerii clubului, nici amenzile nu i-au indepartat de sticle, ei depasind in mai multe randuri obstacolele ce ii desparteau de starea de euforie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.