"Meciul a fost unul exploziv si cu mare incarcatura. Pentru Lucian a fost cu siguranta cel mai dificil meci al carierei sale. A fost un meci cum rar vezi, chiar si aici peste Ocean. In ultima repriza s-a intamplat un lucru, Lucian a fost foarte obosit pe final. Dupa parerea mea si a specialistilor de aici, Bute a castigat 10 reprize din 12. Adversarul s-a pastrat doar pentru ultima repriza. De altfel, el a si declarat la finalul meciului ca nu il putea invinge pe Bute decat prin KO", a spus Obreja.

Oficialul FRB a explicat si momentul controversat din ultima repriza, atunci cand arbitrul intalnirii l-a numarat pe Bute dupa ce a fost trimis la podea de Andrade: "Ne-a fost teama, a fost un moment delicat, dar din fericire a durat doar 4-5 secunde. Era nedrept daca se intampla asa ceva. Exista regulament la box, sportivul care isi trimite adversarul la podea trebuie sa se duca in coltul neutru. Arbitrul a pierdut cateva secunde pentru ca mexicanul a venit in centrul ringului. Cat timp l-a trimis in coltul neutru, numaratoarea s-a oprit, si de aici toata controversa. Arbitrul a procedat regulamentar". M exicanul Andrade si staff-ul sau au contestat decizia arbitrului din ultima repriza, atunci cand Lucian Bute a fost trimis la podea si nu s-a dat KO.

Pugilistul Lucian Bute l-a invins la puncte, sambata dimineata, pe mexicanul Librado Andrade si romanul si-a pastrat astfel centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in cadrul unui meci in care ambii pugilisti au facut cunostinta cu podeaua.

Citeste si:

Toti cei trei arbitri ai meciului de la Montreal l-au vazut castigator pe Lucian Bute, care a inceput bine meciul, a dominat, iar in repriza a 10-a l-a trimis la podea pe Andrade, mexicanul aflandu-se pentru prima data in cariera sa in aceasta ipostaza.

Andrade a trecut cu bine peste acest moment, a rezistat loviturilor si, mai mult, in repriza a 12-a (ultima) l-a trimis si el pe Bute la podea dupa o serie de lovituri. Romanul a fost numarat pana la ultimele secunde si a fost salvat de gongul final.

Aceasta a fost cea de-a 23-a victorie pentru Lucian Bute la profesionisti, pugilistul roman pastrandu-si astfel titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.