Vicecampioana Romaniei, Steaua, a pierdut, vineri, pe terenul Otelului Galati, scor 0-2, dupa doua erori ale portarului Robinson Zapata, in primul meci din etapa a 11-a a Ligii I, transmite NewsIn

Otelul: Kolev - Sarghi (Carja 58), Sg. Costin, Jelev, Salagean - Bourceanu, G. Paraschiv (Iovita 13, M. Tanasa 65), Viglianti, Vitaic, Iorga - Pena. Antrenor: Petre Grigoras.

Steaua: Zapata - Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin - Radoi (Ov. Petre 63), Lovin (And. Ionescu 62) - Nicolita, Tiago, Semedo - Arthuro (Pedriel 73). Antrenor: Marius Lacatus.

Arbitri: Cristian Balaj - Ionel Popa, Ionel Onicas
Cartonase galbene: M. Tanasa 67, Kolev 78 / Semedo 90
Stadion: Otelul; Spectatori: 9.000

Cum s-au marcta golurile:
1-0, min. 23: Pena a marcat cu un sut puternic de pe partea stanga, dupa o gafa a lui Zapata care a nu a reusit sa respinga de la coltul scurt.

2-0, min. 82: Tanasa a inscris dupa ce Zapata a respins in fata un sut de la 20 de metri al lui Pena.
Pena a marcat doua goluri in acest sezon al Ligii I, precedenta sa reusita fiind in etapa a 8-a, cand Otelul a invins cu 1-0 pe Gloria Bistrita. La randul sau, Tanasa a reusit primul gol in acest sezon al Ligii I pentru Otelul Galati.

Steaua a trimis mingea de doua ori in bara prin Mirel Radoi, in minutul 47, si prin Ovidiu Petre, in minutul 80.

Otelul Galati a obtinut prima victorie pe teren propriu in fata Stelei dupa o pauza de doi ani, atunci scorul a fost 2-1, intr-un meci disputat la 22 octombrie 2006.

Veteranul Stelei, Petre Marin (35 de ani), a bifat in acest joc prezenta cu numarul 400 in Liga I. Fundasul stanga a debutat in primul esalon la Sportul Studentesc, la 24 octombrie 1993, in meciul cu Inter Sibiu, iar in cariera a mai trecut pe la FC National si Rapid. In 2004, s-a transferat la Steaua, echipa cu care a castigat doua titluri de campion si pentru care a evoluat in 87 de jocuri.

Steaua nu a putut conta la aceasta partida pe accidentatii Emeghara, Golanski, Janos Szekely si Kapetanos, dar nici pe Dayro Moreno si Toja, menajati dupa ce au disputat doua intalniri in preliminariile CM 2010 cu reprezentativa Columbiei.

Patronul Stelei, Gigi Becali, si presedintele Valeriu Argaseala nu au fost prezenti in tribunele stadionului galatean.

Inainte de meci, doi suporteri ai celor doua formatii s-au luat la bataie, insa jandarmii au intervenit si i-au amendat pe fani.

Steaua a fost incurajata la Galati de aproximativ 200 de suporteri.
Vicecampioana Romaniei a inregistrat a doua infrangere din acest sezon al Ligii I dupa cea din prima etapa, scor 0-1, pe terenul lui FC Vaslui.

Dupa acest rezultat, Otelul a obtinut a patra victorie pe teren propriu din acest sezon, precedentele succese fiind inregistrate in compania echipelor CS Otopeni (3-1), Rapid (2-1) si Gloria Bistrita (1-0).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.