"Cer sa se faca un efort din partea Xunta pentru ca Depor sa-si achite datoriile. Toate celelalte cluburi beneficiaza de suport din partea municipalitatilor, pe cand noi trebuie sa ne descurcam singuri", a afirmat Lendorio, care se afla de 21 de ani la conducerea echipei galiciene.

Deportivo la Coruna, semifinalista a Ligii Campionilor in 2004, se confrunta cu mari probleme finaciare in ultimii ani, conducerea gruparii iberice fiind nevoita sa-i vanda pe cei mai reprezentativi jucatori.

In ultimele sezoane de la formatia spaniola au plecat fotbalisti precum Alberto Luque, pentru 15 milioane de euro la Newcastele, aceeasi echipa care l-a achizitionat recent si pe fundasul argentinian Fabricio Coloccini, contra sumei de 13 milioane de euro. Alti jucatori importanti care au plecat de la Deportivo din cauza lispei de fonduri sunt Jorge Andrade (Juventus), Lionel Scaloni (West Ham), Diego Tristan (Mallorca), Joan Capdevila (Villarreal) sau Roy Makaay (Bayern Munchen).

In actuala stagiune, Deportivo ocupa locul zece in Primera Division, cu opt puncte dupa sase etape, si este calificata in grupele Cupei UEFA, unde ii are ca adversari pe TSKA Moscova, Feyenoord, Nancy si Lech Poznan.