"In viitorul apropiat, clientul meu se va prezenta la DNA. Cel mai probabil saptamana viitoare, dupa ce se va stabili o data anume cu procurorii", a declarat vineri pentru NewsIn, avocatul Mircea Dutu Buzura, aparatorul lui Piturca.

Procurorii i-au prezentat, joi, lui Victor Piturca invinuirea in dosarul Valiza si anume favorizarea infractorului, acesta neraspunzand anterior la citatii, a precizat DNA, dupa ce procurorii l-au ridicat pe selectioner de la Aeroportul Otopeni.

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat joi, la iesirea de la DNA, ca actiunea procurorilor reprezinta un abuz si ca nu este vinovat cu nimic in cazul "Valiza".

"Au venit doi oameni, nu zece asa cum s-a spus. Consider ca este un mare abuz, pentru ca nu am fost instiintat ca trebuie sa ma prezint. Ei spun ca mi-au trimis o citatie la vechiul domiciliu. Au trimis una si la FRF", a spus Piturca.

Acesta a explicat apoi motivul pentru care a fost ridicat de procurorii DNA: "Acela era un precontract de vanzare-cumpararare a unui teren. Sunt acuzat de favorizarea infractorului. Adica de favorizarea lui Gigi Becali. De ce as fi vinovat? Am omorat pe cineva? Am furat miliarde?".

Victor Piturca a fost ridicat, joi, de pe Aeroportul Otopeni, de catre procurorii anticoruptie, care au emis mandat de aducere pe numele sau in dosarul Valiza, deoarcece nu s-a prezentat la audieri. Piturca se intorcea de la Viena, unde a urmarit un meci intre nationalele Austriei si Serbiei, scor1-3, din Grupa 7 din care face parte si Romania.